maandag 15 april 2024

NuVinci Harmony.

de ideale versnelling voor elektrische fietsen?

De NuVinci Harmony heeft de potentie om populair te worden onder de kopers van elektrische fietsen. Natuurlijk heeft hij een paar nadelen maar de voordelen overtreffen deze in grote mate. Vooral degene die niet zo handig zijn met knopjes is dit “de” versnelling. Ben je van plan een elektrische fiets met een middenmotor te kiezen dan moet je deze automatische versnelling zeer sterk overwegen omdat juist de combinatie van middenmotor en automatische versnelling nog meer voordelen biedt.

NuVinci Harmony bediening

De NuVinci Harmony is een continue variabele transmissie, een versnelling met ontelbaar aantal “standen”. Je hebt de voordelen van een traditionele versnelling zonder de nadelen daarvan. Je hoeft zelf niet meer te schakelen, dat doet hij vanzelf. Je staat dus altijd in de juiste versnelling, ook bij het wegrijden.

Met een traditionele versnelling ben je constant bezig met schakelen als je sneller of langzamer wilt rijden. Niet zo bij de NuVinci Harmony. Die stel je eenmalig in op een voor jou prettig trapritme, cadans of trapfrequentie en daarna kan je hem vergeten. Je trappers draaien, ongeacht de snelheid altijd even snel rond en je staat altijd in de juiste versnelling. Een wel hele prettige beleving. Hoe fijn kan elektrisch fietsen zijn?