Fietsroute de kleine Dommel.

(0)

Helmond,
groningen,
Nederland
Fietsroute de kleine Dommel

Knooppunten

93
92
32
86
38
30
85
77
36
83
84
34
93

Fietsroute de kleine Dommel.

Fietsroute de kleine Dommel, dankzij het beekherstelplan weer een beek.

Het beekherstelplan ‘Geldrop natuurlijk’ heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het herstel van de Kleine Dommel. Waardoor deze weer natuurlijk door het landschap meandert. Dit project heeft niet alleen de ecologische waarde van de beek en haar oevers verhoogd. De Fietsroute de kleine Dommelis een zeer mooie route. Maar ook de natuurlijke schoonheid van Geldrop en omgeving versterkt.

De zogenaamde ‘Groene as’, gevormd door de Kleine Dommel en haar oevers, is een levende verbinding die dwars door de bebouwing van Geldrop loopt. Deze groene corridor verbindt de Strabrechtse Heide met het Dommelsstroomdal De Zeggen. Een prachtig natuurgebied ten noorden van het Eindhovens Kanaal. Deze verbinding is essentieel voor de migratie van flora en fauna en versterkt de biodiversiteit in het gebied.

De Zeggen is een bijzonder natuurgebied, bestaande uit een broekbos omgeven door open moeras en drassige, laaggelegen graslanden. Dit type landschap is ideaal voor een verscheidenheid aan vogels, insecten en amfibieën. Het biedt ook een unieke natuurbeleving voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Langs de Kleine Dommel vindt u het Weverijmuseum Geldrop, een cultureel hoogtepunt in de regio. Dit museum biedt een fascinerende blik op de geschiedenis van de textielindustrie in Geldrop en omstreken. Met een collectie van hand- en mechanische weverijmachines die teruggaan tot 1850, biedt het museum een uniek inzicht in de evolutie van de textielproductie, van ambacht tot moderne industrie.

Het museum – Fietsroute de kleine Dommel.

Het museum is niet alleen interessant voor liefhebbers van geschiedenis en industrieel erfgoed, maar ook voor iedereen die meer wil leren over de lokale cultuur en economie. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een fietstocht of wandeling langs de Kleine Dommel.

Voor bezoekers die met de auto komen, is parkeren mogelijk bij de Goorse Baan, in de buurt van sluis 8. Vanaf daar is een weg naar de verkoopboerderij ’t Goor, waar een parkeerplaats te vinden is. Dit maakt het gemakkelijk om de auto te parkeren en vanuit daar de natuurlijke en culturele bezienswaardigheden van Geldrop en omgeving te verkennen.

De combinatie van natuurlijke schoonheid, historisch erfgoed en de herstelde Kleine Dommel maakt dit gebied tot een perfecte bestemming voor een dagje uit. Of u nu geïnteresseerd bent in natuur, cultuur of gewoon een ontspannende wandeling of fietstocht wilt maken, de omgeving van Geldrop biedt voor elk wat wils.

Parkeren : Vanaf N266 Goorse Baan volgen. Ter hoogte van sluis 8 weg nemen naar verkoop boerderij ’t Goor, daar vind u parkeerplaats.

Reviews Fietsroute de kleine Dommel.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute de kleine Dommel.
Veldbeemd
5705 DC
Helmond
groningen
Nederland
GPS 51.4347043,
5.6717437
Fietsroute de kleine Dommel kaart

Route informatie: Fietsroute de kleine Dommel.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 29 km.
Duur van de route: ca. 2:15 uur.
Hoogste punt route: ca. 30 Meter.
Laatste update: 5 February 2024
Totale aantal weergeve: 27

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute