Fietsroute dijken bij Hoorn.

(0)

Oudendijk,
noord-holland,
Nederland
Fietsroute Dijken bij Hoorn

Knooppunten

31
30
35
24
23
22
21
45
89
88
61
60
59
58
36
37
38
31

Fietsroute dijken bij Hoorn.

Fietsroute Dijken bij Hoorn: Een Historische Tocht door Noord-Holland. Ontdek de schoonheid en historie van Noord-Holland met de fietsroute “Dijken bij Hoorn”. Deze unieke tocht leidt je langs de indrukwekkende dijken. Die sinds de middeleeuwen het landschap vormgeven en beschermen tegen wateroverlast. De route biedt een fascinerende blik op het verleden. De ontwikkeling van de Nederlandse waterbeheersing en het rijke handelsverleden van Hoorn.

Historische Dijken en Kogen

In de middeleeuwen werd het fundament gelegd voor het huidige landschap van West-Friesland. Dijken werden strategisch een stuk landinwaarts aangelegd. Waardoor er voor de dijk een ‘koog’ ontstond. Een stuk buitendijks land dat later eveneens werd ingedijkt. Een prachtig voorbeeld hiervan is de Bobeldijk, een dijk die cruciaal was in de strijd tegen wateroverlast in het West-Friese polderland.

Hoorn: Van Handelsstad naar Watertoerisme

Tijdens je tocht fiets je langs Hoorn, een stad met een rijke geschiedenis als handelscentrum voor de Vereenigde Oost- en West-Indische Compagnieën. Deze historie heeft Hoorn gevormd tot wat het nu is: een levendige stad waar watertoerisme een belangrijke inkomstenbron is. Hoorn was tevens een groeikern waar mensen en werk uit de drukke Randstad naartoe verhuisden, wat bijdraagt aan de dynamische sfeer van de stad.

Langs de Omringdijk naar Schardam

Vanuit Hoorn vervolg je de route over de Omringdijk, een monumentale dijk die het achterland beschermt tegen het water van het IJsselmeer. Deze dijk biedt prachtige uitzichten en verbindt je met het authentieke Noord-Hollandse landschap.

Terug naar de Beemster

Het laatste deel van de route brengt je terug naar de Beemster, waar je begonnen bent. Dit UNESCO-werelderfgoed is een toonbeeld van Nederlandse ingenieurskunst en een perfecte afsluiter van een indrukwekkende fietstocht.

Deze fietsroute door de dijken bij Hoorn is niet alleen een prachtige tocht door het Noord-Hollandse landschap, maar ook een reis door de tijd. Het belicht de cruciale rol van dijken in de Nederlandse strijd tegen het water en de historische betekenis van Hoorn als handelsstad. De route is SEO-geoptimaliseerd om liefhebbers van historie, natuur en fietsen te bereiken en te inspireren voor deze unieke tocht.

Reviews Fietsroute dijken bij Hoorn.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute dijken bij Hoorn.
Slimdijk 2
1631 DB
Oudendijk
noord-holland
Nederland
GPS 52.6040911,
4.9601529
Fietsroute Dijken bij Hoorn kaart

Route informatie: Fietsroute dijken bij Hoorn.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 35 km.
Duur van de route: ca. 2:30 uur.
Hoogste punt route: ca. 2 Meter.
Laatste update: 9 February 2024
Totale aantal weergeve: 35

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute