Fietsroute Duinwater.

(0)

Heemskerk,
noord-holland,
Nederland
Fietsroute Duinwater

Knooppunten

23
35
34
14
15
16
17
26
99
98
55
54
19
01
20
21
22
99
23

Fietsroute Duinwater.

Fietsroute Duinwater. Natuurlijke Pracht in Castricum. Verken de adembenemende schoonheid van het duingebied bij Castricum met de Fietsroute Duinwater. Een tocht die je door het hart van het Noordhollands Duinreservaat voert. Dit uitgestrekte natuurgebied, dat zich over 20 km langs de kust uitstrekt, speelt een cruciale rol in de drinkwaterwinning en is een paradijs voor natuurliefhebbers.

Ontdekking bij ’t Boetje van onze Kees

Een van de hoogtepunten langs de route is de vogelobservatiehut ’t Boetje van onze Kees, waar je een prachtig uitzicht hebt op een waterplas bevolkt door meerkoeten, futen, waterhoentjes, aalscholvers en eenden. Dit rustpunt biedt een unieke kans om de rijke vogelwereld van het duingebied van dichtbij te observeren.

Door het Open Duinlandschap

Terwijl je verder fietst, kom je langs het vogelduin, een open duingebied met natuurlijke duingraslanden. Deze ongerepte natuur biedt een serene ervaring en laat zien hoe divers de flora en fauna in de duinen kunnen zijn. Het is een prachtig voorbeeld van de natuurlijke schoonheid die het Noordhollands Duinreservaat te bieden heeft.

Natuurbeheer en Waterzuivering bij de Hoep

Een bezoek aan Bezoekerscentrum de Hoep mag niet ontbreken. Hier kun je waardevolle informatie verkrijgen over natuurbeheer en waterzuivering, twee essentiële onderdelen van het behoud van het duingebied. Het bezoekerscentrum biedt educatieve programma’s en tentoonstellingen die een dieper inzicht geven in het belang van deze natuurgebieden.

Langs het Alkmaardermeer

De route neemt je ook mee langs een stukje van het Alkmaardermeer, een gebied dat vroeger een uitgestrekt veenmoeras was. Dit meer, met zijn rijke geschiedenis en belangrijke ecologische waarde, vormt een prachtig contrast met de droge duinlandschappen en verrijkt de fietstocht met zijn unieke landschappelijke kenmerken.

Start je Fietsroute Duinwater Avontuur

Begin je ontdekkingstocht dicht bij Camping Geversduin, waar je gemakkelijk kunt parkeren voordat je aan de route begint. De Fietsroute Duinwater heeft een natuurlijke schoonheid en een belang van het duingebied bij Castricum te belichten, is een must-do voor iedereen die geïnteresseerd is in natuur, vogelspotting, en de werking van natuurbeheer en waterzuivering. Ontdek de natuurlijke pracht van Castricum en ervaar zelf waarom dit gebied zo bijzonder is.

Reviews Fietsroute Duinwater.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Duinwater.
Hoofdweg 1
1901 NH
Heemskerk
noord-holland
Nederland
GPS 52.52984,
4.64956
Fietsroute Duinwater kaart

Route informatie: Fietsroute Duinwater.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 42 km.
Duur van de route: ca. 3:11 uur.
Hoogste punt route: ca. 12 Meter.
Laatste update: 15 February 2024
Totale aantal weergeve: 2078

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute