Fietsroute Enkhuizen – Wervershoof.

(0)

Enkhuizen,
noord-holland,
Nederland
Fietsroute Enkhuizen - Wervershoof

Knooppunten

30
92
12
28
27
26
13
25
48
49
50
91
56
57
16
15
14
30

Fietsroute Enkhuizen – Wervershoof.

Fietsroute Enkhuizen – Wervershoof. Verkenning door de Polder het Grootslag. Ontdek de unieke charmes van Noord-Holland met de fietsroute van Enkhuizen naar Wervershoof. Een tocht die je meeneemt door het historische polderlandschap van het Grootslag. Deze route is niet alleen een viering van de natuurlijke schoonheid en agrarische rijkdom van de regio. Maar ook een reis door de tijd, waarbij de transformatie van ‘vaarpolders’ naar ‘rijpolders’ centraal staat.

Van Vaarpolders naar Rijpolders

De polder het Grootslag, ooit een deel van het Rijk der Duizend Eilanden, was een gebied waar transport uitsluitend per boot geschiedde. Deze unieke ‘vaarpolders’ transformeerden door ontwatering en ruilverkaveling in ‘rijpolders’ met grote kavels en rechte wegen. Deze ingrijpende veranderingen in het landschap markeren een belangrijk hoofdstuk in de agrarische ontwikkeling van Noord-Holland, waarbij boerderijen die voorheen rond de polder lagen, verplaatst werden naar de polder zelf tijdens de ruilverkaveling.

Het Grootslag: Hart van Groente- en Bloementeelt

Tegenwoordig staat het Grootslag bekend als een belangrijk centrum voor groente- en bloementeelt. De vruchtbare grond en het uitgekiende waterbeheer van de polder bieden ideale omstandigheden voor de teelt van een breed scala aan gewassen. Fietsend door deze polder krijg je een uitstekend beeld van de agrarische bedrijvigheid die de regio kenmerkt.

Natuurlijke Schoonheid in het Streekbos

De route leidt je ook door het nieuwe bos bij Recreatiegebied Het Streekbos, net buiten Enkhuizen. Dit gebied biedt een prachtige afwisseling op het open polderlandschap en is een perfecte plek voor natuurliefhebbers om te genieten van de rust en de groene omgeving.

De Westfriese Omringdijk: Terug naar Enkhuizen

Vanaf Wervershoof volgt de route de Westfriese Omringdijk langs het IJsselmeer terug naar Enkhuizen. Fietsend op deze historische dijk, die de regio al eeuwen beschermt tegen het water, geniet je van adembenemende uitzichten over het IJsselmeer en de omliggende landschappen. Deze tocht langs het water vormt een spectaculaire afsluiting van de route.

Start je Ontdekkingsreis

De fietsroute Enkhuizen – Wervershoof door de polder het Grootslag is een must-do voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis, agrarische ontwikkeling, en natuurlijke schoonheid van Noord-Holland. Begin je tocht in Enkhuizen, een stad rijk aan maritieme historie, en volg de route naar Wervershoof en weer terug, terwijl je onderweg de verhalen en landschappen absorbeert die deze regio zo uniek maken.

De fietsroute is ontworpen om fietsliefhebbers, natuurenthousiastelingen en cultuurhistorisch geïnteresseerden aan te trekken. Op de fiets door Noord-Holland bied een onvergetelijke ervaring door de polder het Grootslag. Waar de rijke geschiedenis en levendige natuur van Noord-Holland samenkomen. Stap op de fiets en laat je verrassen door de pracht en praal van deze bijzondere route.

Reviews Fietsroute Enkhuizen – Wervershoof.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Enkhuizen - Wervershoof.
Spoorstraat 1
1601 GG
Enkhuizen
noord-holland
Nederland
GPS 52.7015514,
5.2902453
Fietsroute Enkhuizen - Wervershoof kaart

Route informatie: Fietsroute Enkhuizen – Wervershoof.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 41 km.
Duur van de route: ca. 2:43 uur.
Hoogste punt route: ca. 3 Meter.
Laatste update: 12 February 2024
Totale aantal weergeve: 1930

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute