Fietsroute Molenaarsroute.

(0)

Vriescheloo,
groningen,
Nederland
fietsroute Molenaarsroute Molen

Knooppunten

58
57
59
62
61
93
69
76
51
67
12
29
28
63
80
27
56
57
58

Fietsroute Molenaarsroute.

Fietsroute Molenaarsroute.

De fietsroute Molenaarsroute biedt een unieke kijk op het rijke culturele en natuurlijke erfgoed van het grensgebied tussen Westerwolde en Oldambt. Vlak bij de landsgrens met Duitsland. Deze route neemt u mee langs historische molens. Door idyllische landschappen en langs sporen van een roerig verleden.

De route voert langs vier en met een kleine omweg zelfs vijf prachtige molens. Deze molens zijn niet alleen indrukwekkende monumenten op zich. Maar vertellen ook het verhaal van de molenaars en de cruciale rol die deze molens speelden in de lokale economie en gemeenschap. Ze bieden een fascinerend inzicht in de geschiedenis van landbouw en waterbeheer in de regio.

De tocht door de landelijke streek onthult het contrast tussen het duistere verleden van smokkelpraktijken en het woongebied van welgestelde herenboeren. Die in de lintdorpen hun kapitale Oldambtster boerderijen lieten bouwen. Deze boerderijen zijn stille getuigen van de welvaart die in deze regio werd gecreëerd door de landbouw.

Natuurgebieden Loosterveen en De Lethe

De natuurlijke schoonheid van het gebied wordt benadrukt door het Loosterveen en De Lethe. Twee natuurgebieden die getuigen van de oude verveningspraktijken en de ontginning van het landschap. Het Loosterveen, een klein natuurgebiedje in een oud verveningsgebied, en De Lethe. Een oud hoogveenmoeras toont de transformatie van het landschap van moeras naar agrarisch gebied met weiden, akkers en jong loofbos.

De verhalen van militaire versterkingen, aangelegd op de smalle zandrug tijdens de Tachtigjarige Oorlog, verrijken de historische context van de route verder. Soldaten gebruikten de paden zelden voor gevechten. Maar meer als smokkelroutes waarmee turfstekers goederen over de grens smokkelden.

De Molenaarsroute is daarmee meer dan alleen een fietstocht. het is een reis door de tijd die de bezoeker meeneemt langs de sporen van de geschiedenis, cultuur en natuur van deze unieke regio. Het biedt een afwisselende en verrijkende ervaring, ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van molens. Het landelijke leven en de natuurlijke schoonheid van het grensgebied tussen Westerwolde en Oldambt.

Nog een extra Molen bekijken?

Ga dan bij knooppunt 29 niet naar 28, maar volg eerst de route richting knooppunt 66 tot aan de doorgaande weg, sla dan linksaf naar 63. Daar staat op Hoofdweg 24 een Spinnenkop, een zaagmolen uit 1938.
Bij 63 weer de geplande route vervolgen.

Reviews Fietsroute Molenaarsroute.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Molenaarsroute.
Dorpsstraat 114
9699 PK
Vriescheloo
groningen
Nederland
GPS 53.0707602,
7.1141099
fietsroute Molenaarsroute kaart

Route informatie: Fietsroute Molenaarsroute.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 38 km.
Duur van de route: ca. 2:11 uur.
Hoogste punt route: ca. 2 Meter.
Laatste update: 23 February 2024
Totale aantal weergeve: 1261

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute