Fietsroute Molenroute Friesland.

(0)

Koudum,
friesland,
Nederland
Fietsroute Molenroute Friesland

Knooppunten

12
94
95
23
34
33
32
31
15
16
06
04
17
18
21
19
96
97
84
99
12

Fietsroute Molenroute Friesland.

Fietsroute Molenroute Friesland.

Deze fietsroute Molenroute Friesland vanuit Koudum naar Gaastmeer, Nijhuizum, Workum en terug naar Koudum. Het biedt een prachtige gelegenheid om de charme en de natuurlijke schoonheid van Friesland te ervaren. Deze tocht neemt u mee door het hart van het Friese merengebied. Een regio die bekend staat om zijn waterrijke landschappen, historische dorpjes en rijke culturele erfgoed.

Beginnend in Koudum, een dorp dat bekend staat om zijn levendige sfeer en de aanwezigheid van een fraaie molen, wordt u direct ondergedompeld in de typische Friese omgeving. Deze molen, een iconisch symbool van het Nederlandse landschap, biedt een unieke start van uw fietstocht.

De route leidt vervolgens naar Gaastmeer, een idyllisch dorp omgeven door de Friese meren. Dit dorp, met zijn waterwegen en bootjes, toont het echte Friese leven op en rond het water. Vervolgens voert de route u naar Nijhuizum, een klein dorp dat een oase van rust en natuur biedt, perfect voor een moment van bezinning tijdens uw fietstocht.

De Friese elfsteden

Workum, een van de Friese elfsteden, is een volgend hoogtepunt op de route. Bekend om zijn historische architectuur, kunst en het Jopie Huisman Museum, biedt Workum een culturele verrijking van uw tocht. Na Workum fietst u weer terug naar Koudum, waarbij u opnieuw kunt genieten van de prachtige Friese landschappen.

Onderweg komt u nog twee fraaie molens tegen, die net als de molen in Koudum, getuigen van de rijke molenaars traditie in de regio. Deze molens, gelegen in een afwisselend landschap van weilanden, waterwegen en dorpjes, bieden prachtige fotomomenten en de kans om meer te leren over de geschiedenis van het gebied.

Deze fietsroute is niet alleen een fysieke activiteit, maar ook een reis door de cultuur en natuur van Friesland. Het biedt fietsers een unieke kans om de schoonheid van het Friese merengebied te ontdekken, te genieten van de rust en ruimte van het platteland, en de rijke geschiedenis van de regio te ervaren.

Reviews Fietsroute Molenroute Friesland.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Molenroute Friesland.
Spoarleane 6
8723 EV
Koudum
friesland
Nederland
GPS 52.915004,
5.4410248
Fietsroute Molenroute Friesland kaart

Route informatie: Fietsroute Molenroute Friesland.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 48 km.
Duur van de route: ca. 2:48 uur.
Hoogste punt route: ca. 8 Meter.
Laatste update: 24 February 2024
Totale aantal weergeve: 1646

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute