Fietsroute Nat Park Alde Feanen

(0)

Grou,
friesland,
Nederland
Fietsroute Nat Park Alde Feanen

Knooppunten

30
31
32
33
35
36
37
41
40
39
38
16
14
06
30

Fietsroute Nat Park Alde Feanen

Ontdek de Natuurlijke Pracht van Nationaal Park De Alde Feanen. De Fietsroute nat park Alde Feanen door Nationaal Park De Alde Feanen. Een juweel in het hart van Friesland. Dit uitgestrekte laagveenmoeras. Genesteld in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten. Het strekt zich uit over bijna 2.300 hectare en toont de adembenemende diversiteit van het Nederlandse landschap.

Een Botanische Schat Ontvouwt Zich

De Alde Feanen herbergt een rijke tapestrie van ecosystemen. Variërend van meren en petgaten tot rietlanden en moerasbossen. Met ongeveer 450 soorten planten is dit nationaal park een botanische schat. Die de unieke biodiversiteit van het laagveenlandschap benadrukt. Van de zeldzame orchideeën die zich verschuilen tussen het riet tot de uitgestrekte velden die een thuis bieden aan een complex web van leven. Elke bocht op deze fietsroute biedt een nieuw zicht op de rijkdom van de natuur.

Een Paradijs voor Vogelliefhebbers

De Alde Feanen staat bekend als een cruciaal broedgebied voor meer dan 100 vogelsoorten. Dit park biedt de zeldzame kans om enkele van de meest bijzondere vogels te spotten. Van de majestueuze zeearend tot de kleurrijke rietvogels. Het rijke vogelleven maakt dit gebied tot een onmisbare bestemming voor vogelspotters en natuurliefhebbers.

Verkenning op Wielen

Voor de avontuurlijke ontdekkers en natuurliefhebbers biedt de Fietsroute Nat Park Alde Feanen de perfecte gelegenheid om de unieke landschappen en de serene schoonheid van Friesland te ervaren. Fietsend door dit nationaal park word je omgeven door water en groen, waar de stilte slechts doorbroken wordt door het geluid van de natuur. Deze route is niet alleen een fysieke tocht door een van de mooiste gebieden van Nederland, maar ook een reis door de delicate balans van een laagveenecosysteem.

Jouw Avontuur Begint Hier

Met verschillende routes en activiteiten die bezoekers dichter bij de natuur brengen, is Nationaal Park De Alde Feanen de ideale bestemming om te ontsnappen aan de drukte en je te verdiepen in de wonders van het Friese landschap. Stap op de fiets en laat je leiden door de schoonheid van De Alde Feanen, een ervaring die je niet wilt missen.

Reviews Fietsroute Nat Park Alde Feanen!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Nat Park Alde Feanen
Stationsweg 7
9001 ED
Grou
friesland
Nederland
GPS 52.9786626,
5.6054216
Fietsroute Nat Park Alde Feanen kaart

Route informatie: Fietsroute Nat Park Alde Feanen

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 30 km.
Duur van de route: ca. 2:23 uur.
Hoogste punt route: ca. 1 Meter.
Laatste update: 24 February 2024
Totale aantal weergeve: 1256

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute