Mando Footloose IM: stijlvolle, kettingloze e-bike voor de stadsforens.

Mando Footloose
Mando Footloose Logo

Mando Corporation introduceert de tweede generatie kettingloze e-bike; de Mando Footloose IM. Deze stijlvolle en technologisch geavanceerde fiets won al de prestigieuze Red Dot Award en de Good Design Award en is nu ook in maar liefst vijf verschillende kleuren beschikbaar.

Het nieuwe model bouwt voort op het succes en innovatieve ontwerp van de originele Mando Footloose. De IM heeft enkele belangrijke innovaties zoals een verwijderbare accu die het opladen aanzienlijk vereenvoudigt, een nog slanker design en een duurzaam met kunststof bekleed aluminium frame. Bovendien is de nieuwe Mando Footloose aanzienlijk goedkoper dan het eerste model.

“Met de nieuwe Mando Footloose IM hebben we de lat weer hoger gelegd. Het ontwerp en de prestatie zijn geoptimaliseerd zodat de fiets nu nog ergonomischer en gebruiksvriendelijker is”, aldus Mark Sanders, de Nederlandse designer die verantwoordelijk is voor het ontwerp van beide Mando e-bikes. “Het is een ideale combinatie van vormgeving en functionaliteit en we zijn ervan overtuigd dat deze hightech elegantie goed zal aanslaan in Europa.”

Fraaie lijnen
Mando FootlooseDe nieuwe fiets heeft diverse praktische en esthetische vernieuwingen, waaronder gegoten aluminium voor- en achterwielen met krachtige schijfremmen. De ingebouwde led-knipperlichten aan de achterkant van het zadel bieden extra veiligheid. Het frame van een gepolijste aluminiumlegering is licht gecoat met hoogwaardige kunststof en vormt een effectieve behuizing voor alle mechanismen en bekabeling van de fiets en geeft deze een minimalistische uitstraling. Een gevormde aluminium vork aan de voorkant van de fiets doet de fraaie, gladde lijnen nog sterker uitkomen.

Ideaal stadsvoertuig
De Mando Footloose IM is een ideaal stadsvoertuig voor de moderne forens. Hij is uitgerust met een verwijderbaar 36 volts, 8,2 Ah oplaadbaar lithium-ion accupakket dat, als je meetrapt, een bereik van maximaal 60 km biedt. De fiets heeft een (begrensde) topsnelheid van 25 km/uur en weegt net iets meer dan 21 kilo.

De Mando Footloose IM beschikt over dezelfde geavanceerde kettingloze hybride technologie als zijn voorganger voor de aandrijving van de interne motor van 250 watt. In plaats van een traditionele mechanische verbinding tussen de cranks en het achterwiel zijn deze via een alternator met elkaar verbonden. De Electronic Control Unit (ECU), afkomstig van Mando’s uitgebreide ervaring met autotechnologie, bewaakt de toestand van de fiets en het systeem om de e-bike optimaal te laten presteren.

Dashboard voor je fiets
De geïntegreerde technologie omvat verder een verwijderbare Human Machine Interface (HMI). Dit is een LCD-computermodule ter grootte van een smartphone die op het stuur wordt gemonteerd en fungeert als een dashboard voor de fiets. Deze geeft de gebruiker informatie over vermogen, snelheid, onderhoud en zelfs fitness en gezondheid. De HMI biedt tevens de mogelijkheid de gewenste stand te kiezen voor de versnelling (eco, normaal, sportief, gezond) en pedaalweerstand (licht, middelhoog, hoog). De HMI communiceert met de andere systemen van de fiets om de gebruiker op de hoogte te stellen van veranderingen in terrein, onderhoudskwesties en accuspanning. Het is niet alleen een nuttige bron van informatie, maar ook een efficiënt beveiligingssysteem; zodra de gebruiker de HMI verwijdert, is de fiets volledig onbruikbaar.

Kleuren en prijs
De nieuwe Mando Footloose e-bike is verkrijgbaar in vijf kleuren: rood, wit, geel/groen, donkerblauw en donkergrijs. Hiermee kan de consument een exemplaar kiezen dat het beste aansluit bij zijn of haar persoonlijke stijl. De consumentenadviesprijs is 2690 euro. De Mando Footloose IM is direct verkrijgbaar. Kijk voor informatie over verkooppunten op http://www.mandofootloose.com.