Bar End Veluwe MTB Marathon presenteert route!

Parcours_Bar_End_Veluwe_MTB_Marathon_2016Op vrijdagochtend 18 maart 2016 presenteerde de organisatie met trots het parcours van de ‘Bar End Veluwe MTB Marathon’ die op 26 maart zal starten in Apeldoorn. De deelnemers kunnen genieten van alle verschillende landschapstypes die de Veluwe te bieden heeft: loof- naald- en gemengde bossen, natte en droge heidevelden en bij droog weer wordt het zelfs even stofhappen in de stuifzandlandschappen.

Naast het schitterende natuurschoon zullen de rijders zich ook een koning te rijk voelen: de organisatie heeft het voor elkaar gekregen om exclusief toegang te bieden tot de Kroondomeinen van Paleis het Loo. De volledige route van de 35, 68 of 101 km lange tocht is te bekijken op het bijgevoegde kaartje.

Voor de liefhebbers die zich nog niet hebben ingeschreven is er goed nieuws: De voorinschrijving was weliswaar gesloten maar er zijn extra plaatsen beschikbaar gekomen, meer informatie is te vinden via: http://bar-end.nl/.

Mountainbikeclub Bar End
Bar End is een vereniging met ruim 650 leden, speciaal voor mountainbikers, zowel recreatieve als wedstrijdrijders, beginners en gevorderden, mannen en vrouwen, jong en oud. Bar End is opgericht op 21 januari 1997 en aangesloten bij de KNWU en NTFU. De vereniging heeft tot doel het in stand houden en bevorderen van de mountainbikesport in al haar facetten, waarbij het uitgangspunt van Bar End is, dat de sport in een prettige sfeer wordt beoefend.

The Organizing Connection
The Organizing Connection is onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van meerdere WK ’s Veldrijden, het WK BMX in 2014, het WK Para-Cycling Track in 2015 en de jaarlijks terugkerende UCI BMX Supercross World Cup die op Sportcentrum Papendal georganiseerd wordt (7 & 8 mei 2016). Ook werkte het bedrijf in opdracht van de UCI tijdens meerdere WK’s Wielrennen en heeft dus de nodige kennis op het gebied van wielersporten.