Tips voor wanneer je een e-bike wilt aanschaffen

Tips voor wanneer je een e-bike wilt aanschaffen

Anno 2022 de e-bike steeds populairder wordt en ook steeds geavanceerder, kunnen een paar goede tips voor het aanschaffen van een e-bike geen kwaad. Als het gaat om een e-bike heb je namelijk veel verschillende soorten, van een standaard e-bike tot zelfs een e-bike met een kenteken. Maar nu is natuurlijk de vraag waar je rekening mee moet houden voor wanneer je een e-bike koopt. En een welke extra’s je kunt overwegen voor de e-bike.

Tips bij het kopen van een e-bike

Ten eerste moet je voor dat je een e-bike gaat kopen bedenken wat voor e-bike je wilt. Wil je graag een e-bike die alleen maar korte afstanden af hoeft te leggen, of moet de e-bike een hoge actieradius hebben? Daarnaast heb je ook nog de keuze tussen een e-bike welke 20km/u kan of een e-bike welke 45km/u kan, bij die van 20km/u hoef je geen rijbewijs, kenteken en een helm bij die van 45km/u wel. Deze keuzes kun je natuurlijk ook combineren, want wanneer je veel korte stukken rijdt is 45km/u misschien wel te veel van het goede. Maar wanneer je echt lange afstanden aflegt kan een beetje extra snelheid geen kwaad.

Het verzekeren van de e-bike

Aangezien een e-bike nogal een investering kan zijn, wil je er zeker van zijn dat je deze niet verliest. Daarom wordt het aangeraden om de beste e-bike verzekering te kiezen, om te voorkomen dat je bij bijvoorbeeld diefstal de fiets kwijt bent en ook het geld wat je ervoor hebt betaald. Want voor een e-bike heb je anno 2022 ook al meerdere aanbieders waarbij je de e-bike kunt verzekeren. Maar hoe kies je nu de beste verzekering voor de e-bike? Aangezien elke verzekering anders is en ook elke gebruiker van een e-bike andere voorkeuren heeft, kun je het beste de fietsverzekering vergelijken om te kijken welke verzekering het beste bij jou past. Zo biedt bijvoorbeeld de ene verzekeraar wel een vergoeding bij diefstal en de andere niet.

Het onderhouden van de e-bike

Om ervoor te zorgen dat de e-bike zo lang mogelijk meegaat, is het ook verstandig om de e-bike goed te onderhouden. Het onderhouden van een e-bike hoeft niet persé heel moeilijk te zijn, bij onderhoud wordt meestal gelijk gedacht aan een moeilijke reparatie. Wat soms ook nodig kan zijn aangezien je er zeker van wil zijn dat de remmen van de e-bike goed zijn, maar onder onderhoud kun je ook verstaan het schoon maken van de e-bike. Wanneer je regelmatig de e-bike schoonmaakt helpt dit ook al heel erg bij het behouden van de e-bike.