Cortina lanceert dé slimme fiets.

Cortina lanceert dé slimme fiets.

Cortina lanceert dé slimme fietsSnel je e-bike terugvinden bij diefstal, een melding krijgen als er iemand
ongevraagd aan je fiets zit, calorieën en kilometers bijhouden en vanaf de bank
checken hoe je e-bike er aan toe is?
Het kan allemaal met de Cortina SmartBike.
Het Nederlandse lifestyle fietsmerk Cortina lanceert, in samenwerking met Tracefy, een chip en een app die het leven van fietsers een stuk gemakkelijker maakt!
Tele2 heeft zich aan het project verbonden als connectivity partner.

Eigenaren van de elektrische Cortina SmartBike hoeven niet bang te zijn dat hun mooie fiets gestolen wordt.
Dankzij de ingebouwde chip en de koppeling aan een app op hun smartphone kunnen ze altijd de actuele locatie van hun e-bike zien.
Toch is de Cortina SmartBike niet alleen een anti-diefstalproduct, benadrukt Niels Penning van Tracefy: “Je kunt bijvoorbeeld ook het aantal gereden kilometers en verbrande calorieën bijhouden.
De app geeft meldingen dat de accu opgeladen moet worden of wanneer je e-bike een servicebeurt nodig heeft.
Deze features zullen in de toekomst nog verder uitgebreidworden.”

Twee jaar lang is Tracefy bezig geweest met de ontwikkeling van de SmartBike.
Cortina was direct enthousiast. “Als specialist op het gebied van stadsfietsen, is de Cortina SmartBike een prachtige toevoeging aan onze collectie”, vertelt Wilco Kruitbosch van Cortina.
“We willen blijven vernieuwen met onze fietsen en spelen daarbij in op de behoeften van de gebruikers. De SmartBike is niet alleen een perfecte oplossing voor het diefstalprobleem van fietsen, maar past bovendien helemaal bij de ‘24/7 online’- lifestyle van jongvolwassenen van dit moment.”
Met Tele2 als connectivity partner van het Cortina SmartBike-project is het plaatje compleet.
Niels Penning van Tracefy: “Tele2 biedt een flexibel businessmodel dat precies aansluit op onze wensen. De mogelijkheid om te integreren in hun connectiviteitsplatform en de beschikbaarheid van alle netwerken in Europa was de perfecte match voor onze nieuwe tracking-oplossing.”

Oproep: geef je op voor pilot!

Cortina en Tracefy zijn vanaf nu op zoek naar 100 consumenten die de Cortina SmartBike willen testen.
Wilco Kruitbosch: “De Cortina SmartBike is gebaseerd op ons populaire Cortina Ecomo U5-model. De Cortina SmartBike is voor dames verkrijgbaar in twee kleuren en voor heren in één kleur.”

De Cortina SmartBike kost €1899 (incl. SmartBike- module ter waarde van €100) en zal voor de pilot-deelnemers geen meerprijs hebben t.o.v. bijvoorbeeld een gewone Cortina Ecomo U5.

Inschrijven kan vanaf nu via www.cortinasmartbike.nl