Hek als fietsenrek.

nieuw fietsenrek de pulsOp het Lucas Bolwerk in Utrecht is ‘de Puls’ in gebruik genomen. Het ontwerp viel in de prijzen bij een ontwerpwedstrijd rond de start van de Tour de France in 2015. Het functioneert hek én als fietsenrek.

Wethouder Lot van Hooijdonk stalde als eerste haar fiets in het nieuwe rek ‘de Puls’. Bijzonder aan het hek is dat het tegelijkertijd als hek functioneert langs het Zocherpark.

Voorafgaand zijn afgelopen najaar uit meerdere mogelijkheden 2 ontwerpen gekozen. Deze zijn ter plekke getest en iedereen kon hierover zijn voorkeur uitspreken. De keuze is gevallen op dit fietsenrek ‘de Puls’.

De Puls is er in 2 types, als hek en als fietsenrek. Rondom het Zocherpark op het Lucasbolwerk is de Puls een hek; op bepaalde delen uitgevoerd als fietsenrek. Het rek biedt geen mogelijkheden tot het vastzetten van het fietsframe. Dit is een bewuste keuze om kort parkeren aan te moedigen.

De Puls levert 100 extra parkeerplekken op. Alle fietsenrekken die er eerder stonden zijn verwijderd. De fietsenrekken voor de huizen op het Lucasbolwerk zijn vervangen door fietsparkeervakken. Hier is nu ook plek voor bakfietsen.