Dubbellaags fietsenrek van Klaver Fietsparkeren

Dubbellaags fietsenrek van Klaver Fietsparkeren

Een goede bereikbaarheid is voor ondernemingen, scholen en verenigingen essentieel. Je wilt dat mensen je simpel en snel kunnen bereiken. Of dat nu gebeurt met de auto, het openbaar vervoer of de fiets. Die goede bereikbaarheid is alleen niet het enige om goed over na te denken. De vervolgvraag is minstens net zo belangrijk: waar laten al die mensen na aankomst hun vervoersmiddel? Waar parkeren ze bijvoorbeeld hun fiets? Fietsenrek is de oplossing.

Weinig ruimte, fietsenrek handige oplossing

Het is goed om op tijd bij die laatste vraag stil te staan en op zoek te gaan naar mogelijke oplossingen. Voor het stallen van fietsen kan een dubbellaags fietsenrek een oplossing zijn. Vooral in grotere plaatsen en in stadscentra is het handig om er rekening mee te houden dat veel mensen op de fiets naar de locatie zullen komen. Voor die fietsen moet dus ook ruimte zijn. Het creëren van die ruimte kan lastig zijn, zeker als je beschikt over een locatie middenin het centrum. Op veel plekken is ruimte schaars. Uit recent onderzoek van de Fietsersbond blijkt zelfs dat er in maar liefst 20 procent van de Nederlandse gemeenten te weinig parkeerplekken voor fietsen zijn. Daarnaast worden in veel gemeenten fout geparkeerde fietsen verwijderd door handhavers. Het beschikken over voldoende goede fietsparkeerplekken is dus van groot belang.

Zo werkt dubbellaags parkeren

Het dubbellaagse fietsenrek maakt gebruik van de verticale ruimte. De gemiddelde fietsenstalling heeft alleen rekken op de grond; slechts één etage hoog dus. Bij het dubbellaagse fietsenrek wordt bovenop die eerste etage nóg een etage geplaatst. Op deze manier maak je dus ten volle gebruik van de ruimte die je tot je beschikking hebt. Bang dat dit in de praktijk onhandig is? Die angst is niet nodig. In het dubbellaagse fietsenrek zitten namelijk veren geïntegreerd, die ervoor zorgen dat het heel makkelijk is om de fiets omhoog te tillen. Ook zit er een dempingssysteem in, waardoor het rustig naar beneden halen van de fiets geen enkele moeite kost. Interesse in dit handige systeem? Kijk direct op de website van Klaver Fietsparkeren voor inspiratie en meer informatie!