Voordelen van een elektrische fiets: de top 10

Voordelen van een elektrische fiets: de top 10

Ze zijn inmiddels al niet meer uit het straatbeeld weg te denken: de e-bikes. Het maakt geen verschil of het nu om nieuwe of om tweedehands elektrische fietsen gaat. Je ziet ze overal. Als er zoveel mensen op een dergelijke fiets rijden dan moeten er wel veel voordelen aan vastzitten. Hieronder een top tien.

Gemakkelijker fietsen
Met een elektrische fiets is het gemakkelijk trappen door de elektrische ondersteuning. Je fietst lekker licht en zeer comfortabel. Tegenwind of een heuveltje vormt geen enkel probleem meer. Je schakelt gewoon even een tandje hoger. Daarnaast word je minder snel moe door de trapondersteuning.

Langere afstanden
Met een elektrische fiets kom je veel verder dan een traditionele fiets. Met een goede accu kun je een heel eind komen zonder dat je moe wordt. Hierdoor komen afstanden die je anders niet zou fietsen ineens binnen je bereik te liggen.

Hogere snelheid
Met een e-bike haal je een hogere snelheid dan een gewone stadsfiets. Met trapondersteuning haal je 25 kilometer per uur. Dat gaat je met een traditionele fiets niet lukken. Er is een verschil met de speed-pedelec. Deze elektrische fiets haalt 45 kilometer per uur. Hier gelden weer andere regels voor.

Milieuvriendelijk
Een elektrische fiets is minder vriendelijk voor het milieu dan een traditionele fiets. De accu moet immers geproduceerd worden en de stroom opgewekt. Maar een e-bike is wel veel milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld een auto. Doordat je langere afstanden fietst, die je anders met de auto zou rijden, spaar je het milieu.

Goede invloed op de gezondheid
Je fietst snel, licht en gemakkelijk op een elektrische fiets. Daardoor pak je deze eerder dan de auto of het openbaar vervoer. Hierdoor krijg je meer beweging en dat is goed voor je gezondheid. Het blijkt dat mensen met een e-bike meer dagelijkse beweging krijgen dan mensen zonder elektrische fiets.

Goed alternatief voor woon-werkverkeer
Woon je net iets te ver van school of van je werk om op een gewone fiets te gaan? Dan is de elektrische fiets een uitstekend alternatief. Steeds meer forenzen, studenten en scholieren nemen de e-bike. Je bent vaak nog sneller op je bestemming dan met de auto, of het openbaar vervoer.

Ze worden steeds goedkoper
Door de ongekende populariteit van e-bikes wordt de vraag groter en daalt de prijs. Ook neemt het aantal tweedehands elektrische fietsen steeds meer toe. Waar in het verleden een e-bike een forse investering was, kun je ze nu voordelig aanschaffen.

Weinig onderhoud
De elektrische fiets is niet alleen een uitstekend alternatief als het gaat om het milieu. Je hebt aan een e-bike ook veel minder onderhoudskosten dan aan een auto. Daarbij betaal je ook geen wegenbelasting en is stroom een stuk goedkoper dan benzine.

Een grote keuze
In het verleden was de keuze voor e-bikes zeer beperkt. Tegenwoordig kun je te kust en te keur gaan. Er is letterlijk voor elk wat wils op dit gebied. Ook het aanbod tweedehands elektrische fietsen is bijzonder groot te noemen.

Gemakkelijk te vervoeren
Ben je van plan om eens een keertje wat verder van je woonplaats te gaan fietsen? Ga je op fietsvakantie in Frankrijk of Italië? Je kunt een elektrische fiets gemakkelijk meenemen. Tegenwoordig zijn de fietsendragers helemaal aangepast op e-bikes. Ook in de trein neem je je elektrische fiets gemakkelijk mee.