Proefrit maken.

proefrit maken

Een proefrit maken met een elektrische fiets. Als je van plan bent een elektrische fiets te kopen is een proefrit maken heel verstandig. Het is nog verstandiger als je meerdere proefritten maakt en dan vooral met verschillende type elektrische fietsen.

Een elektrische fiets met een motor in het voorwiel voelt heel anders aan dan een elektrische fiets met een motor in het achterwiel of vlak bij de trapas. Zelf ervaren hoe deze fietsen aanvoelen is dan ook waardevol. Dit geldt ook voor elektrische fietsen met een rotatiesensor of een trapkrachtsensor. Door beide uit te proberen merk je een wereld van verschil. Pas daarna kan je beoordelen of je het geld over hebt voor een flink duurdere elektrische fiets met trapkrachtsensor. Ons advies is dan ook om met verschillende type elektrische fietsen een flinke proefrit te maken.

Fabrikant van elektrische fietsen

De fabrikant van elektrische fietsen maakt zijn modellen door een fiets te combineren met “een elektrisch gedeelte”. Meestal kopen ze dit in van een andere fabrikant. Iedere fiets van fabrikanten van een elektrisch gedeelte heeft zijn eigen rijeigenschappen. Meestal kan je aan de naam van de fiets zien of een afwijkend elektrische gedeelte is gebruikt. Je zal bij de Sparta B1, B2 en B3 geen onderlinge verschillen ontdekken omdat steeds hetzelfde elektrische gedeelte wordt gebruikt. De Sparta Emotion serie en de Sparta ION serie hebben hun eigen elektrisch gedeelte. De ION voelt dus anders aan dan een Emotion.
Praat eens met de verkoper van de fietsenzaak over deze verschillende elektrische gedeelten en test zoveel mogelijk verschillende elektrische oplossingen.