Nieuwe fietsroute in de Noordoospolder.

fietsroute-emmeloord-wellerwaard-kuinrebos-emmeloordDe fietssite heeft weer een nieuwe fietsroute op de site geplaatst.
Wederom een knooppuntenroute in Flevoland.

Een heel mooie knooppuntenroute door de Noordoostpolder.
Het noordelijke gedeelte van Flevoland.
De fietsroute gaat vanuit Emmeloord, centraal in de polder, over het vlakke land.
Ook wel de graanschuur van Nederland genoemd.
Prachtige akkers vol aardappelen, suikerbieten, wortelen en nog veel meer.

Wellerwaard.

De wellerwaard is een natuur en recreatie gebied aan de rand van Emmeloord dat de eerste afwisseling is tijdens deze fietsroute.
Wellerwaard is het jongste recreatie- en natuurgebied in Noordoostpolder. Het is groot, ruim van opzet en het is er voor iedereen die wil genieten van de natuur, die houdt van zwemmen, wil spelen op het strand, graag wandelt of wil uitwaaien.

Kuinderbos.

Daarna fietst u naar, en door het kuinderbos. Bos op zilte zeebodem

In het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder wemelt het van de bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren als de boommarter. Rond de Kuinderplas zorgen Welshpony’s en IJslandse paarden dat de open plekken in het bos open blijven. Het Kuinderbos verloochent zijn afkomst niet. Doordat het bos op de bodem van de zoute Zuiderzee werd aangeplant, vind je nog steeds schelpenresten tussen de bomen.

Vanuit het kuinderbos gaat de route weer terug over het open landschap van de noordoostpolder, langs het dorp Bant, terug naar Emmeloord.

De route is met 30 km niet lang, maar gezien het open landschap van de Noordoostpolder moet u wel rekening houden met de wind.