Aangepaste fiets bied uitkomst.

aangepste fietsEen aangepaste fiets bied uitkomst voor mensen die om vele redenen niet meer op een gewone fiets kunnen bewegen.
Of het nu gaat om een fiets met een heel lage instap, een driewieler of een duofiets (tandem of meerwielen).
Voor elke persoon is er wel een oplossing te bedenken om toch te kunnen fietsen.

Een koploper in dit marktsegment van fietsenbouwers is toch wel de Nederlandse Fietsbouwer Van Raam.
Een bedrijf dat al zeker 100 jaar fietsen bouwt, maar de laatste 30 jaar zich is gaan specialiseren in op maat gemaakte fietsen.
Met meer dan 100 medewerkers maakt Van Raam in Varsseveld in de Achterhoek Nederlandse kwaliteitsfietsen voor volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking of mensen die meer zekerheid en stabiliteit zoeken bij het fietsen.
De fietsen van Van Raam worden verkocht door Nederlandse en buitenlandse dealers en zijn verkrijgbaar in bijna alle West-Europese landen.

aangepaste fietsWat voor mogelijkheden zijn er allemaal voor een aangepaste fiets bij Van Raam?

De driewieler.

De beste oplossing voor mensen die geen balans kunnen houden op een gewone fiets, of te weinig energie hebben om de fiets constant in balans te houden. Bijkomend voordeel van zo’n fiets is dat de fiets stabiel is bij het op- en afstappen.
En is uiteraard leverbaar met trapondersteuning.

De Rolstoelfiets.

Ook voor mensen in een rolstoel is er een oplossing om toch het gevoel van fietsen weer te geven.
Ook al kunnen ze zelf niet meer fietsen.
aangepaste fietsDe VeloPlus rolstoeltransportfiets is ontwikkeld om mensen, die in hun eigen rolstoel blijven zitten, per fiets te vervoeren.
Er is geen transfer nodig tussen de rolstoel en de fiets. Zonder tilhulp of veel krachtinspanning wordt de bijrijder op het plateau van de fiets gereden.
De kantelbare oprijplaat maakt het mogelijk de handbewogen rolstoel eenvoudig op de rolstoelfiets te rijden en met de rolstoelvergrendeling goed vast te zetten.

De Duofiets.

De duofiets, is een driewieltandem waarbij de gebruikers naast elkaar zitten. Een persoon stuurt, beiden kunnen trappen.
De twee personen hebben beide goed zicht en kunnen goed met elkaar communiceren door de zitposities naast elkaar.
De berijders kunnen zonder instap opstappen en de zittingen kunnen eenvoudig met een hendel op de gewenste zitafstand ingesteld worden. De zittingen zijn eventueel ook draaibaar waardoor het opstappen helemaal eenvoudig wordt.

aangepaste fietsDe ideale fiets om mensen toch weer te kunnen laten fietsen, ook al kunnen ze dat zelf niet meer alleen.
Bovendien is het gezellig samen te fietsen en verhoogt het de sociale omgeving van de personen.

Voor iedereen een fiets.

Nederlanders zijn verzot op fietsen, en de Fietssite is blij dat door bedrijven zoals Van Raam ook mindervalide mensen deel kunnen nemen in het verkeer door middel van de fiets.
Fietsen is gezond, beter voor het milieu, en ook heel goed voor de economie.

Website : Van Raam