Bijzondere sponsorfietstocht voor Hospice Nijkerk

Op zaterdag 27 augustus a.s. vindt een bijzondere racefietstocht voor dames plaats, waarbij geld ingezameld wordt voor het Hospice Nijkerk. Initiatiefnemer van deze tocht is Gijsbert Bast, zelf fanatiek racefietser. Wat begon als een voorzichtig idee is uitgegroeid tot een concreet plan. Zoveel mogelijk dames op de pedalen, om een mooie tocht van 180 km te fietsen. Deelnemers zoeken daarbij sponsoren voor 1 euro per km. Zo zal elke deelnemer 180 euro bij elkaar fietsen voor Hospice Nijkerk. Doe mee met deze bijzondere tocht en fiets voor het goede doel.

Organisator Gijsbert Bast, woonachtig te Bunschoten en lid van Toerfietsclub VOEK te Nijkerk: ‘We willen als fietsclub onze maatschappelijke betrokkenheid tonen door middel van een sponsortocht. Alle racefietsende dames uit de regio zijn van harte uitgenodigd om in te schrijven en deel te nemen.’

De tocht behelst het ‘Klein Rondje IJsselmeer’ en gaat van Nijkerk, Amsterdam, Volendam, Hoorn, Enkhuizen, Lelystad en Zeewolde weer terug naar Nijkerk. Het startsein wordt om 7.30 uur gegeven. Er zal gefietst worden met een snelheid met 25 km per uur en er wordt tweemaal een uur pauze ingelast. Om 17.30 uur wordt gefinisht in Nijkerk. Met deze snelheid kunnen zowel ervaren als minder ervaren fietsers de tocht goed volbrengen.

Ben je enthousiast en wil je samen met andere dames op de pedalen voor het goede doel, schrijf dan in via vrouwenfietsenvoorhospice@gmail.com. Via dit adres of organisator Gijsbert Bast 06 55 080 199 is ook meer informatie op te vragen over de tocht, de manier van sponsoring, de organisatie, etc. Aanmelden kan tot 15 augustus.