Bubble Post bezorgt met gekoelde fiets.

bubble postHet Vlaamse Bubble Post presenteert een nieuwe gekoelde cargofiets voor de bezorging van verse producten. ‘Dit resulteert in meer flexibiliteit voor groothandels en horecaleveranciers’, aldus de startup.

Bubble Post verzorgt droog en gekoeld goederentransport van en naar stadscentra. De zogenoemde last mile wordt in grote stadsregio’s afgelegd met cargofietsen en elektrische voertuigen. ‘Deze alternatieve transportmethode is de perfecte en duurzame oplossing voor de steeds langere files, de hogere tijdsdruk, het toenemend aantal leveringen en de hoge CO2-uitstoot in de binnensteden’, claimt het bedrijf.

Ook last mile
Voorheen was alleen het transport naar de magazijnen gekoeld, nu is ook de last mile, waar de cargofietsen worden ingezet, voorzien van gekoelde laadruimte.

Nederland
Bubble Post kwam vorige zomer naar Nederland, te beginnen in Amterdam en Utrecht. Later werden hier Rotterdam, Eindhoven en Breda aan toegevoegd. De koeriersdienst vervoert online bestelde artikelen van partners als Staples en online bloemenservice Bloomon in ons land. Vente-Exclusive.com is de meest recente naam op deze lijst.