Finish Giro Gelderland onder leiding van The Organizing Connection.

Langzaam kleurt Gelderland roze, dankzij drie dagen Giro d’Italia. Het kantoor van The Organizing Connection kleurt mee, zij hebben het contract getekend en gaan alle faciliteiten voor de finishes verzorgen.
luca-piantanida-luc-herberichs-800x455Vrijdag 6 mei in Apeldoorn, zaterdag 7 mei in Nijmegen en zondag 8 mei in Arnhem zorgt het sportevenementenbureau er voor dat alles gereed is voor een (spannende) finish.

De Big Start van Giro d’Italia vindt voor de 1e keer plaats in de provincie Gelderland en voor de 3de keer in Nederland.
In 2010 was The Organizing Connection betrokken bij de hospitality ontvangst van de eerste etappe van de Giro in Amsterdam.
Dankzij de goede relatie Movico is The Organizing Connection opnieuw in contact gekomen met de organisatie van de Giro d’Italia; RCS Sport.

“Voor ons wordt het een druk weekend. Naast alle faciliteiten voor de finish op de drie verschillende locaties organiseren wij ook het Papendal Bike Event met onder andere de UCI BMX Supercross World Cup. Op zaterdag vindt de Giro Kids day plaats op dit evenement waarmee we een officieel side-event zijn van de Giro. Een leuke koppeling dus!” Aldus Luc Herberichs, projectmanager sport & events.

The Organizing Connection
The Organizing Connection is eerder verantwoordelijk geweest voor de organisatie van meerdere WK’s Veldrijden, het WK BMX in 2014, het WK Para-Cycling Track in Apeldoorn 2015 en de jaarlijks terugkerende UCI BMX Supercross World Cup die op Sportcentrum Papendal georganiseerd wordt (7 & 8 mei 2016). Ook werkte het bedrijf in opdracht van de UCI tijdens meerdere WK’s Wielrennen en heeft dus de nodige kennis op het gebied van het organiseren van grote sportevenementen.