De goede doelen van de 33ste Fietsvierdaagse Venray.

De goede doelen van de 33ste Fietsvierdaagse Venray.

Uitreiking cheques goede doelen van de 33ste Fietsvierdaagse Venray.

De Stichting Fietsvierdaagse Venray biedt jaarlijks een stichting of vereniging de mogelijkheid om tijdens het fietsevenement geld in te zamelen voor de eigen kas via het spel Rad van Fortuin. De betreffende organisatie is medeverantwoordelijk voor de uitvoering van dit spel, zo ook voor het vergaren van de benodigde prijzen. Het is dus geen kwestie van “de hand ophouden”, maar van keihard werken door een aantal mensen van de desbetreffende organisatie.

Tijdens de 33ste editie kregen weer twee organisaties de kans om de door hun zelf verworven prijzen via het kansspelletje Rad van Fortuin te verloten. Dit jaar waren onze goede doelen Venrode Voices en de SV Merselo

Afgelopen week kregen onze goede doelen uit handen van onze voorzitter Jan van Stelten hun welverdiende cheque overhandigt. Maar voor het zover was moest er eerst nog “gewerkt” worden. Wij proberen elkaar jaar iets ludieks te bedenken en niet zomaar een cheque te overhandigen.

Dit jaar was er een notenbalk gemaakt en moesten de dames zwart /gele ballonnen opblazen waarna ze deze met een dartpijl konden laten knappen. De ballonen waren voorzien van een briefje met een cijfer en aan de hand van de cijfers kon men de opbrengst raden.

De opbrengst was voor SV Merselo Euro 930,30 en voor Venrode Voices Euro 1.019,30. SV Merselo heeft met hun eigen activiteiten zelf ook nog ruim Euro 414.- opgehaald.

SV Merselo

“Wij van SV Merselo zijn bijzonder blij met de opbrengst van de loterij op de openingsdag van dit fietsfestijn. Het eindsaldo is voor onze club een mooi begin om het kunstgrasveld te gaan realiseren.
Na een echte “werkdag” voor alle vrijwilligers konden we die dinsdag voldaan naar huis met een goed gevoel. De loterij was lekker verlopen, en de nevenactiviteiten bracht zoveel op dat we eigenlijk al wisten het wordt een financiële oppepper voor SV Merselo! Het definitieve eindbedrag was dan ook een bevestiging van het warme geel/zwarte gevoel hierover. En de inzet van onze vrijwilligers werd hier dus extra voor beloond. Wij danken jullie voor de ondersteuning hierbij.”

Venrode Voices

Bestuursleden Gerda Meeuwsen en Irma Goldenbeld van Popkoor Venrode Voices zijn bijzonder ingenomen met de cheque die ze in ontvangst mochten nemen. “Een fantastisch bedrag. Dit hadden we vooraf niet verwacht”, aldus Gerda. “Met dank aan alle mensen die ons gesteund hebben”, vult Irma aan. “De loten gingen als zoete broodjes van de hand. We zijn vooral ook de lokale ondernemers, die prijzen beschikbaar gesteld hebben, heel dankbaar. Mede dankzij hen mogen we dit mooie bedrag in ontvangst nemen.” Popkoor Venrode Voices brengt op vrijdag 17 en zaterdag 18 november de musical Hair op de planken van Schouwburg Venray. Het ligt dan ook voor de hand dat de bijdrage van Fietsvierdaagse Venray wordt gestoken in de uitvoeringen van de musical. “Het is een dure productie. De huur van de schouwburg, licht en geluid, het decor, het inhuren van solisten en combo. Alles bij elkaar opgeteld, kom je uit op een aanzienlijke kostenpost. Dus iedere steun, in geld of middelen, is dan ook ontzettend welkom. We hebben de afgelopen tijd volop acties gehouden om de show te kunnen financieren.”

De foto’s van de uitreiking van de cheques zijn te zien op de site https://www.fietsvierdaagse-venray.nl/nl/media/fotos/

De 34ste Fietsvierdaagse Venray is het volgend jaar van 24 t/m 27 juli en ook het volgend jaar zal het Rad van Fortuin weer deel uitmaken van ons programma.