Nederland is fietsland nummer 1

Nederland is fietsland nummer 1

Dat Nederland fietsland nummer 1 is, dat weten wij Hollanders natuurlijk al lang.
Maar dat veel, heeeel veel buitenlanders dat ook weten….
Dat kun je wel zien aan de grote hoeveelheid filmpjes die buitenlanders op Youtube zetten over het prachtige van ons fietsland.

Zo ook dit filmpje van Jamiearoundtheworld.

Hij heeft wel 600 miles, of te wel 965 km, op de pedalen getrapt in ons mooie Nederland.
En dat allemaal voor twee goede doelen die hij hiermee heeft gesponsord.

Nederland fietsland

Nederland is een land waar fietsen een belangrijk onderdeel van de cultuur is. In Nederland zijn er meer fietsen dan inwoners en het is dan ook geen verrassing dat Nederland ook wel bekendstaat als “fietsland”.

Fietsen is in Nederland niet alleen een populaire vorm van transport, maar ook een geweldige manier om het landschap te verkennen. Het land heeft een uitstekend netwerk van fietspaden en -routes, wat het makkelijk maakt om te genieten van de natuur terwijl u fietst.

Fietsen is goed

Fietsen is ook een goede manier om in shape te blijven. Het is een geweldige cardiotraining en kan helpen om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Bovendien is het beter voor het milieu dan andere vormen van transport, aangezien het geen uitlaatgassen produceert.

Nederland heeft ook een rijke geschiedenis als het gaat om fietsen. Het land heeft veel beroemde fietsmerken voortgebracht, zoals Batavus, Gazelle en Sparta. Bovendien heeft Nederland ook veel bekende wielrenners voortgebracht, zoals Joop Zoetemelk en Jan Janssen.

Samenvatting

In samenvatting is Nederland een land waar fietsen een belangrijk onderdeel van de cultuur is. Het heeft een uitstekend netwerk van fietspaden en -routes, biedt geweldige mogelijkheden voor cardiotraining en is beter voor het milieu dan andere vormen van transport. Bovendien heeft het land ook een rijke geschiedenis als het gaat om fietsen en heeft het veel beroemde fietsmerken en wielrenners voortgebracht.