De Moezel | tips voor de mooiste fietstocht in Duitsland

De Moezel tips voor de mooiste fietstocht in Duitsland

De Moezel is werkelijk een prachtige streek om doorheen te fietsen. Je vindt er betoverende heuvelachtige landschappen, prachtige historische dorpjes met authentieke vakwerkhuizen en imposante Middeleeuwse burchten. Met deze drie prachtige fietsroutes langs de Moezel krijg je meteen zin om op je stalen ros te klimmen.

1 . Moselradweg, 6 dagen

De Moselradweg leidt je in zes dagen van het lieflijke historische stadje Trier, via Trittenheim, Bernkastel, Zeltingen, Zell en Treis-Karden naar Koblenz. Onderweg kom je langs leuke wijnstadjes waar je beroemde Moezelwijnen als Piesport, Riesling en Schwarzer Kat kunt proeven. Verder vergaap je je aan sfeervolle vakwerkhuizen en kun je een bezoekje brengen aan een historische burcht. Je fietst over vrijliggende en rustige fietspaden en overnacht in kleinschalige knusse hotels. Deze leuke fietsroute is voor iedereen makkelijk te fietsen.

2 . Van Remich naar Andernach, 8 dagen

Deze fantastische fietsroute is ideaal voor fietsers die wat meer tijd hebben. In acht dagen tijd leg je 330 km af en zie je onderweg het mooiste wat de Moezelstreek te bieden heeft. Je begint je fietstocht in Remich, waar je langs pittoreske wijnheuvels fietst en bij verschillende wijnhandelaren kunt aanleggen voor lokale wijnen.

Ga je binnenkort op fietsvakantie? Met deze drie apps kun je zorgeloos op de pedalen klimmen.

De route leidt je ook langs Saarburg, een prachtig stadje met smalle steegjes, vakwerkhuizen en kleurrijke vissers- en matrozenhuizen. Saarburg staat niet voor niets al sinds de 19e eeuw te boek als ‘Klein Venetië’. Je komt hier ogen en oren tekort. Je komt ook in het leuke plaatsje Zell, dat beroemd is vanwege de wijngaard ‘Zelles Schwarze Katz’. Wijnliefhebbers komen tijdens deze fietsroute dus zeker aan hun trekken!

Ben je op zoek naar nog meer leuke fietstochten voor je volgende fietsvakantie? Ook op deze routes kun je heerlijk fietsen langs de Moezel.

Je fietstocht eindigt in Andernach, één van de oudste steden van Duitsland. Hier vind je de beroemde koudwatergeiser Geysir. Dit is tevens de hoogste koudwatergeiser ter wereld! De geiser spuit het water tot wel 60 meter de lucht in. Een spectaculair gezicht en een prachtige afsluiter van deze onvergetelijke fietstocht.

3 . Kröv, één van de mooiste steden aan de Moezel

Rivier met een bocht, De MoezelEen echte aanrader tijdens een fietstocht langs de Moezel is het stadje Kröv. Kröv staat bekend om de Kröver-wijn die tot ver buiten Duitsland bekend is. Kröv heeft een adembenemend mooi stadscentrum waar je heerlijk langs de charmante Moezelpromenade kunt slenteren, je smaakpapillen kunt verwennen in één van de lokale restaurants of een kelderwandeling kunt maken in één van de rustieke wijnsalons.

Tip: in Kröv kun je heerlijk overnachten in het Landal Mont Royal. Een prachtig hotel tussen de Duitse wijnvelden met luxueuze bungalows, een zwembad en een spectaculair uitzicht op de Moezel.

Behalve deze leuke tips is er nog meer te beleven in de Moezel. Dus waar je ook voor kiest, je fietsvakantie langs de Moezel wordt hoe dan ook een onvergetelijke ervaring waar je nog lang met heel veel plezier aan terug zult denken. We wensen je heel veel fietsplezier!