Wat zijn de voordelen van waterdichte fietstassen

Wat zijn de voordelen van waterdichte fietstassen

Wij Nederlanders hebben natuurlijk een voorliefde voor fietsen. Deze liefde voor fietsen wordt ons dan ook van jongs af aan met de paplepel ingegoten. We fietsen naar werk, naar school, naar de supermarkt en gaan zelfs op vakantie op de fiets. Nu is een fiets natuurlijk hartstikke praktisch, maar het vervoeren van spullen is op de fiets wel een stuk lastiger dan in bijvoorbeeld een auto. Gelukkig werden na de uitvinding van de fiets al snel fietstassen uitgevonden. Door de jaren heen zijn de fietstassen ontwikkeld en anno 2022 zijn er dan ook tal van mogelijkheden. Een van de variaties op de fietstas is de waterdichte variant. Ben jij benieuwd naar de voordelen van de waterdichte fietstas? Lees dan snel verder! In deze blog vertellen we je hier graag meer over.

Waterdicht fietstassen

Het grootste voordeel van de waterdichte fietstassen zit hem natuurlijk in het feit dat ze waterdicht zijn. In andere landen zal dit misschien geen belangrijke vereiste van de fietstassen zijn, maar in Nederland is dit zeker wel het geval. Het regent in Nederland namelijk gemiddeld zo’n 120 tot 155 keer per jaar. De kans dat jij een paar keer met je fiets in de regen belandt is dan ook behoorlijk groot. Om veilig je spullen te kunnen vervoeren is het dan ook wel zo handig dat de fietstassen waterdicht zijn. Dit geldt trouwens voor alles wat je aanhebt of bij je draagt als je aan het fietsen bent. We kunnen iedere fanatieke fietser dan ook aanraden om ook te gaan voor waterdichte fietsschoenen en andere fietskleding. Als je namelijk nat regent en je geen waterdichte kleding hebt, dan kun je al gauw onderkoeld raken. Dit maakt het fietsen een stuk minder comfortabeler en je kunt hier zelfs behoorlijk ziek van worden.

Stevigheid

Een ander groot voordeel van de waterdichtheid van de fietstassen zit hem in de stevigheid van het materiaal. Waterdicht materiaal is namelijk over het algemeen een stuk steviger dan niet-waterdicht materiaal. De fietstassen kunnen hierdoor een stuk minder snel beschadigd raken of bijvoorbeeld scheuren. Dit voordeel heeft trouwens betrekking op twee aspecten waar de tas aan moet voldoen. Enerzijds worden de producten die vervoerd worden beter beschermd tegen vallen of stoten en anderzijds hoef je de fietstassen minder vaak te vervangen. Een duurzame oplossing dus die er op de lange termijn voor zorgt dat je minder geld hoeft uit te geven!