3 apps die het leven van een fietser makkelijker maken

3 apps die het leven van een fietser makkelijker maken

3 apps die het leven van een fietser makkelijker maken3 apps die het leven makkelijker maakt. Of het nu gaat om een handig fietsparkeerapparaat of een modulair bandensysteem. nieuwe snufjes voor fietsliefhebbers zijn er te over. Ook in de digitale wereld zijn er een hoop hulpmiddelen te vinden. Dat het leven van een fietser makkelijker maken. Ben je op zoek naar de meest fietsvriendelijke straten in jouw stad? Wil je een goede kop koffie drinken tijdens een mooie tocht? Of ben jij fietsendieven graag te slim af? Lees dan verder!

1. Handige info voor de stadse fietser (3 apps deel 1)

De Bike Citizens app is speciaal ontwikkeld voor fietsers in de stad en berekent realtime de meest fietsvriendelijke routes in 450 steden wereldwijd. De citymaps in de app zijn qua design afgestemd op de behoeften van de fietser en kunnen met of zonder audiobegeleiding gebruikt worden bij het navigeren. Daarnaast kun je je routes tracken en worden snelheid, tijd en afstand bijgehouden met een fietscomputer. De app is niet alleen handig voor het vinden van de snelste route in je eigen stad, maar ook voor het verkennen van een stad in het buitenland. Naast fietsvriendelijke straten toont de app namelijk eveneens een lijst van bezienswaardigheden, waarmee je zelf een tour kunt samenstellen. Voor Nederland zijn er momenteel 24 steden beschikbaar in de Bike Citizens app.

2. Maak het fietsendieven onmogelijk (3 apps deel 2)

Nieuwe gadgets om je fiets te beschermen tegen diefstal worden aan de lopende band uitgevonden. Meestal maken ze gebruik van GPS, zodat de fiets na de diefstal eenvoudig terug te vinden is. Maar vaak worden deze devices zichtbaar op de fiets geplaatst en zijn ze redelijk eenvoudig te verwijderen. De Sherlock daarentegen wordt verstopt in het stuur van je fiets en kan tot wel vijf meter nauwkeurig je fiets lokaliseren. Daarnaast detecteert de Sherlock meteen wanneer je fiets wordt verplaatst, nadat je het device hebt geactiveerd met de bijbehorende app. Uiteraard is deze methode reactief – wanneer het kwaad dus eigenlijk al is geschied – en het is dan ook noodzakelijk je fiets altijd goed vast te zetten met een degelijk slot. Daarnaast kan het zich lonen om bijvoorbeeld online een fietsverzekering af te sluiten. Je weet tenslotte nooit wanneer ook de Sherlock wordt ontdekt door een slimme fietsendief.

3. Niet onbelangrijk: goede koffie onderweg

Een mooie fietstocht maken is natuurlijk het fijnste wat er is, maar voor een break tijdens of na het fietsen is een goed kopje koffie misschien wel net zo belangrijk. Om er direct achter te komen waar op jouw fietsroute goede koffie te vinden is, maak je gebruik van de Beanhunter app. Dit is een community-based app die je een overzicht geeft van cafés waar lekkere koffie wordt geserveerd. Nederland is nog een beetje ondervertegenwoordigd in de app, maar de cafés die er in staan zijn toegevoegd door kritische coffee lovers die weten waar ze over spreken.