Nieuwe meerdaagse fietsroute langs Natuurkampeerterreinen in Friesland

fietsrouteVoor wie graag meerdaagse fietstochten maakt met een tentje achterop is er een nieuwe fietsroute: de Natuurkampeerroute Friesland. Deze gaat langs achttien Natuurkampeerterreinen in de provincie, met optionele oversteek naar drie Waddeneilanden. De route is de vierde in de serie Natuurkampeerroutes die Stichting De Groene Koepel heeft ontwikkeld in samenwerking met het Fietsplatform, beheerder van NederlandFietsland.nl.

De fietsroute door Friesland gaat langs meren en terpen, eeuwenoude wouden en bijzondere kerkjes en is 345 kilometer lang, de Wadden niet meegerekend. De route is gemaakt op basis van het knooppuntennetwerk en begint en eindigt bij Station Leeuwarden. Je kunt op elk gewenst punt starten en eindigen. In de routefolder is extra informatie opgenomen over de cultuurhistorie rond een aantal Natuurkampeerterreinen.

De overige drie Natuurkampeerroutes – Overijssel, Groningen en de Achterhoek – zijn geactualiseerd. De Natuurkampeerroutes zijn geschikt voor zowel beginnende fietsers als ervaren fietsers. Alle routes zijn ongeveer 300 kilometer lang en de lengte van de dagetappes kan naar eigen inzicht bepaald worden. De Natuurkampeerterreinen in de routes hebben allemaal het Fietsers Welkom!-label. Er zijn extra voorzieningen voor fietsers, zoals bijvoorbeeld picknicktafels en slechtweervoorzieningen. Tot 19.00 uur wordt er een plekje vrijgehouden voor fietskampeerders.

Je leest hier meer over de Natuurkampeerroutes. Elke route heeft een downloadbare routefolder en gps-bestand.

Bron : Nederlandfietsland