Oostenrijkse Vello E-bike die zich zelf oplaad.

velloOostenrijkse fiets design studio Vello beweert dat ze de eerste fiets hebben gemaakt die elektrische is, en zelf opladend is en makkelijk op te vouwen is met een magneet sluiting.

De Vello bike+ wordt opgeladen tijdens het fietsen door het omzetten van kinetische energie in elektriciteit, die vervolgens kan worden gebruikt bij een heuvel of het beklimmen van een brug.

Het bedrijf lanceerde de fiets vorige maand op Kickstarter, waar hij al 200 procent van het financieringsdoel heeft behaald.

“Ik wilde de beste elektrische vouwfiets met baanbrekende nieuwe technologie creëren”, zegt Vello designer Valentin Vodev, die het bedrijf in 2013 opgericht met Valerie Wolff.

In 2014 lukte het via Kickstarter om hun eerste Vello vouwfiets te lanceren.

Vello Bike+

De vouwfiets zet de energie van remmen en fietsen om in elektrische energie zodat een lithium-ion batterij op te laden is.

Ze claimt dat een volledig opgeladen batterij zorgt voor een constante trapondersteuning voor ongeveer 32 kilometer. De fiets kan ook worden aangesloten op een stopcontact om op te laden.

Met een begeleidende app kan de fietser de trapondersteuning bedienen en hun fiets op afstand vergrendelen. De fiets weegt minder dan 12 kg, en maakt gebruik van een magnetisch sluitsysteem om de fiets in twee helften te vouwen voor transport.

De nieuwe VELLO BIKE+ elektrische!

Wij zijn van mening dat een elektrische vouwfiets geeft u onbeperkte vrijheid in steden. Neem het overal, maakt het deel van jou!

De VELLO BIKE is een high-performance vouwfiets die is ontwikkeld voor de perfecte stedelijke fietservaring. top-kwaliteit componenten in combinatie met nieuwe technologieën, een exclusief en award-winnende ontwerp en diverse speciaal ontwikkelde innovaties staan garant voor een comfortabele rit in de stad. Gebouwd voor mensen met een snelle levensstijl en eigen levensstijl, die niet de beperkingen willen hebben van een conventionele (stads)fiets.

Meer te vinden op Vello Bike+