Vernieuwde app Fietsersbond Routeplanner laat fietsroutes horen.

Het fietsseizoen begint goed met de vernieuwde app van de Fietsersbond Routeplanner. Dankzij een bijdrage van Stichting Vrienden op de Fiets is het vanaf nu ook mogelijk om met gesproken navigatie routes te fietsen. Ook is de weergave op het scherm verbeterd. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

De Fietsersbond Routeplanner is al sinds 2006 de meest complete fietsrouteplanner van Nederland, en wordt onderhouden door honderden vrijwilligers. In 2013 werd de Routeplanner uitgebreid met een app, waarmee fietsers ook onderweg de snelste route of het mooiste fietsrondje kunnen plannen. Met zo’n 2 miljoen geplande fietsroutes is de Fietsersbond Routeplanner een van de populairste websites voor recreatieve fietsers in Nederland.

Makkelijker en veiliger

Gesproken navigatie is een functie waar door veel gebruikers om is gevraagd. Tot nu toe moesten fietsers hun route van papier of van het telefoonscherm lezen, of investeren in een GPS-apparaat voor aan het stuur. Met de gesproken navigatie en de duidelijke pijlen op het scherm komen er nieuwe mogelijkheden bij, waardoor fietsers makkelijker en veilig hun weg kunnen vinden.
Stichting Vrienden op de Fiets is een non-profitorganisatie die meerdaagse fiets- en wandeltochten wil bevorderen, en een netwerk van overnachtingsadressen aanbiedt aan haar leden. Vrienden op de Fiets heeft een bedrag van €25.000 beschikbaar gesteld om de nieuwe functionaliteit te bouwen. Directeur Stefanie Gerwers: “Veel Vrienden van onze stichting gebruiken de Fietsersbond Routeplanner al om van het ene adres naar het andere te fietsen. Deze nieuwe vorm van navigatie betekent dat ze dat vanaf nu makkelijker kunnen doen.”

Ook Fietsersbond-directeur Saskia Kluit is blij met de nieuwe navigatiemogelijkheden. “De vernieuwde app biedt fietsers de mogelijkheid om zonder op hun scherm te kijken de juiste weg te vinden, en daar zullen veel mensen heel erg blij mee zijn.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: