AFAC gaat Arnhemse fietsen bewaren

AFAC gaat Arnhemse fietsen bewaren

AFAC gaat Arnhemse fietsen bewaren Ongebruikte, verwaarloosde en verkeerd geparkeerde fietsen, scooters en brommers worden vanaf 1 januari 2018 door AFAC-Arnhem verwijderd en naar het centrale depot gebracht. Eigenaren kunnen daar hun fiets op afspraak en tegen betaling van een onkostenvergoeding van 35 euro afhalen. AFAC begint daarmee in het stationsgebied, maar zal in de loop van het jaar in heel de binnenstad actief zijn.

Fietsen dertien weken bewaard – AFAC.

Verkeerd geparkeerde, verwaarloosde of ongebruikte fietsen krijgen eerst een label met het verzoek aan de eigenaar de fiets weg te halen. Gebeurt dit niet, dan wordt de fiets weggehaald. Wrakken worden niet bewaard. Fietsen die na dertien weken niet zijn afgehaald worden eigendom van de gemeente en worden verkocht. Op arnhem.nl komt zo spoedig mogelijk een link naar het online registratiesysteem van AFAC, zodat u kunt zien of uw fiets in het depot van AFAC is.

Fietsen die ná 1 januari door de AFAC verwijderd zijn, kunnen worden afgehaald in het AFAC-depot aan de Nieuwe Kade 8 (naast 2Switch). Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur, en alleen op afspraak (026 707 1489). Neem ook hier je fietssleutel(s) en identificatiebewijs mee. Betalen van de onkostenvergoeding kan alleen met PIN.

Fietsdepot onder station gaat sluiten

Het gemeentelijk depot voor verwijderde fietsen, scooters en brommers onder het Centraal Station wordt opgeheven. Fietsen die vóór 1 januari 2018 door de gemeente zijn weggehaald en naar dit depot zijn overgebracht, kunnen nog tot 13 weken na verwijdering maar uiterlijk 1 april bij het fietsdepot worden afgehaald. Maak een afspraak via 0900 1809 en neem sleutel(s) van alle fietssloten op de fiets en een identificatiebewijs mee.

Gratis stalling

Voor fietsen, brommers en scooters kunnen is de stalling onder het Centraal Station beschikbaar. De eerste 24 uur zijn gratis. Daarvoor is een OV chipkaart óf een identificatiebewijs nodig. Daarnaast is er een tijdelijke stalling in de Oude Stationsstraat, tegenover Pathé.