De Beginner’s gids voor het kiezen van de Perfect Fiets.

Kies het type Fiets op basis van uw behoeften.

bicycle choiseU weet waarschijnlijk het verschil tussen een mountainbike en een cruiser, maar er zitten een paar soorten daar tussen. Hier is een snelle verdeling:

 • Mountainbike. Robuust en bedoeld voor off-road gebruik, maar je kunt ze ook gebruiken op de stoep. Ook al is dat niet toegestaan natuurlijk
 • Wegfiets: Bedoeld voor gebruik op de normale weg, zoals rond rijden in de stad. Gebouwd voor snelheid.
 • Hybride fietsen: Een kruising tussen de Mountainbike en racefietsen. Niet zo snel als racefietsen, en niet zo robuust als mountainbikes, maar goed voor woon-werkverkeer.
 • Cruisers: Casual fiets voor, je weet wel, cruisen. Op dit soort fietsen zie je mensen rijden rond promenades in de buurt van het strand.

Deze infographic geeft een uitstekend weergave van de verschillende soorten fiets voor beginners. Natuurlijk, er zijn allerlei extra, specifieke soorten fietsen: tandem fietsen, BMX, fixed-gear bikes. Maar voor beginners, zijn deze vier een goed overzicht om te beginnen.

Bereken hoeveel u wilt uitgeven.

Fietsen kunnen aardig wat geld kosten. Deze prijzen variëren nogal een beetje van honderd euro tot een paar duizend, afhankelijk van wat je koopt.

 • De lage sectie is € 80 tot € 1000. Meestal hebben deze metalen frames,functioneel , en vaak nog steeds stijlvol. Deze fietsen worden vaak verkocht bij discounts, zoals Ikea, de Praxis en grote fietsen ketens..
 • Mid-range fietsen kosten tussen de € 1000 tot € 2.000. Deze aluminium of lichtere metalen fietsen zijn de beste inzet voor de dagelijkse fietsers omdat hun hogere kwaliteit wielen, kettingen en pedalen de duurzaamheid verhogen.
 • High-end fietsen kosten € 2000 en hoger. Deze modellen zijn meestal gemaakt van de lichtste metalen, waaronder carbon en titanium, en zijn ontworpen voor strengere, dagelijks gebruik. Fietsers kunnen hun eigen model bouwen in een winkel of online door te kiezen uit verschillende montuur maten, kleuren en het type wiel.

U vindt ook fatsoenlijke, betaalbare fietsen tweedehands.
Als je eenmaal weet wat voor soort fiets je nodig hebt en wat voor kwaliteitsniveau je zoekt, dan is het tijd om te graven in de details.

Zorg ervoor dat uw fiets bij je past.

Uw ideale framemaat is gebaseerd op het type fiets u kiest, uw lengte en uw binnenbeenlengte (het meten van uw kruis tot de grond).
Sturen doen er ook toe. U wilt in staat zijn om ze te bereiken, immers, dus zorg ervoor dat het bereik tussen uw zadel en het stuur comfortabel is.
Hoe lager het zadel onder het stuur zit, algemeen, hoe comfortabeler de rit. Maar een hogere stuur geeft je meer kracht op de pedalen. De vorm en de positie van het stuur is ook afhankelijk van de fiets die je koopt.

Hier zijn een aantal gemeenschappelijke stuur vormen en waar ze voor gebruikt worden:

 • Racefiets stuur: Gevonden op de meeste racefietsen. Lichtgewicht en aerodynamisch, dus ideaal voor snel rijden. Je bent in een lagere, gebogen over positie, die ongemakkelijk voor je rug kan zijn.
 • Recht stuur: Gebruikelijk op hybride fietsen, soms op de wegfiets of mountainbikes. Ze laten je rechtop te zitten in een comfortabele positie die blessures vermindert voor uw handen, polsen en schouders.
 • Verhoogt stuur: Gebruikelijk op mountainbikes en veel wegfietsen. Ze gaan iets omhoog en terug zodat je zelf ook verder terug kan zitten om goed vooruit te zien.

Zodra u beslist wat voor soort fiets u wilt en de pasvorm die u nodig hebt, is het tijd om te beslissen wat voor functies je wilt : versnellingen, wielmaat, vering en remmen.

Weet je versnellingen, vering en remmen.

Om het simpel te houden, de belangrijkste dingen om te overwegen zijn uw conditie en het terrein waar je door gaat rijden. Als je door veel heuvelachtig gebied gaat fietsen en klimmen een uitdaging vind, dan zult kiest u voor meer versnellingen. Als je een sterke fietser bent of u alleen fietst op vlak terrein, dan zult u niet zo veel lage versnellingen nodig hebben.

U kunt ook vering op uw fiets overwegen. Vering is bedoeld om u goed, comfortabel, door ruw terrein te laten sturen. Als u op zoek bent naar een mountainbike, wilt u waarschijnlijk een met volledig of minstens voorwielvering. Volledige vering helpt u controle te houden en verhoogt de tractie. Voorwielvering absorbeert schokken en zorgt voor een vlotte rit, en het is ook ideaal voor hybrides. Een racefiets, zal meestal geen vering hebben.

Tenslotte zijn er de remmen. Er zijn een aantal verschillende soorten remmen, en ze hebben allemaal voor- en nadelen. Hier zijn de meest voorkomende:

 • Velgremmen: Pads die grip hebben op de randen van het wiel. Ze zijn eenvoudig en gemakkelijk te onderhouden, maar ze kunnen de velg slijten en ze kunnen minder effectief zijn als de velg nat of modderig is.
 • Schijfremmen: Dit zijn de remmen die verbonden zijn aan en grip hebben op de wielnaaf. Ze kunnen meer ingewikkeld zijn om te inspecteren en te vervangen dan velgremmen, maar ze werken beter in verschillende weersomstandigheden.
 • Terugtraprem: Dit zijn de remmen die werken wanneer u achteruit trapt. Er is niet veel onderhoud bij betrokken, en ze zijn goed voor kinderen, die misschien niet veel hand sterkte hebben. Zij zijn niet ideaal als je naar beneden Fietst in bergachtig gebied.
 • trommelremmen: Geïntegreerd in de wielnaaf. Ze hebben weinig onderhoud en zijn weersbestendig. Als de trommel verslijt, moet mogelijk het hele wiel vervangen worden.

Afhankelijk van de fiets, heb je niet veel keuze over de remmen, maar het is goed om op zijn minst vertrouwd zijn met wat voor soort remmen er geleverd kunnen worden.

Pas de Fiets aan en ga voor een proefrit.

Als je aan het fietsen bent en je been is helemaal naar beneden (pedaal in 06:00 stand), dan moet uw knie licht gebogen zijn. Als uw been recht is (knie op slot), dan staat uw zadel te hoog. Als je knie erg gebogen is… is uw zadel te laag. Beide problemen kunnen de knieën kwetsen, en een zithoogte dat niet correct is berooft je van kracht en maakt het moeilijker om te fietsen … Ook in de normale zitpositie met de pedalen parallel aan de grond, moet je voorste knie (vanaf bijna de voorkant ) rechtstreeks over de pedaalas (het midden van het pedaal) zijn. Dit voorkomt pijn in de knie.

Neem je fiets voor een test rit. Als je dat doet, zijn er een paar belangrijke dingen om op te letten.

 • Comfort: Bent u tevreden met de houding op de fiets? Als het een hybride is, kunt u goed rechtop zitten? Als het een wegfiets is die je gaat gebruiken voor woon werk verkeer, is het comfortabel fietsen in de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om naar het werk te gaan?
 • De mogelijkheid om het terrein af te handelen: Idealiter moet u uw fiets testen op verschillende oppervlakken. Zie hoe het bochten, heuvels en afdalingen afhandelt.
 • Laadvermogen: Als je van plan veel mee te nemen op je fiets, dan wil je graag weten hoe de fiets zich gedraagt met zware lasten. Als het een lichtgewicht fiets is, zal het moeilijk fietsen zijn. U kunt accessoires, zoals een aanhangwagen aanschaffen, of u hebt gewoon behoefte aan een zwaardere hybride fiets of mountainbike.

U kunt het beste een proefrit maken op meerdere fietsen om een gevoel voor verschillende stijlen te krijgen. Er is veel om uit te kiezen. Dit is slechts de basis, maar ze kunnen u helpen aan de slag te gaan en een fiets kiezen die perfect is voor uw behoeften en uw comfort.