Borgerhoutse wielrenster Audrey De Keersmaeker pakte zilver op het BK tijdrijden voor niet-profteams

Andrey De Keersmaeker

Op het recente Belgisch kampioenschap tijdrijden wist de talentvolle 23-jarige wielrenster Audrey De Keersmaeker uit Borgerhout indruk te maken. Als lid van het De Ceuster Bonache Cycling Team veroverde ze een zilveren medaille, een uitstekende prestatie voor haar eerste deelname aan een tijdrit. De Keersmaeker eindigde op de tweede plaats in de categorie niet-profteams, wat haar trots en voldoening gaf na een intensieve voorbereiding.

Met haar lengte van 1,54 meter was het voor Audrey een uitdaging om het juiste materiaal te vinden dat perfect bij haar postuur paste. Na een grondige zoektocht vond ze uiteindelijk een fiets die haar optimaal ondersteunde. Het beperkte aantal keren dat ze kon trainen op haar wedstrijdfiets maakte haar prestatie des te indrukwekkender.

Andrey De Keersmaeker.

Audrey De Keersmaeker raakte twee jaar geleden geïnteresseerd in het wielrennen na haar deelname aan het programma ‘Koers zoekt Vrouw’. Daarvoor was ze actief als zwemster, waar ze in de sprintnummers al vele overwinningen en Belgische titels behaalde. Haar overstap naar het wielrennen bracht nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ze wist zich snel aan te passen en haar talent te tonen.

Zilveren medaille.

De zilveren medaille op het BK tijdrijden geeft Audrey De Keersmaeker veel voldoening en motivatie voor de komende uitdaging: het Belgisch kampioenschap op de weg, waar ze samen met haar teamgenoten van het De Ceuster Bonache Cycling Team zal deelnemen. Hoewel het team voornamelijk gefocust is op het veldrijden, zullen ze zondag zonder expliciete druk of verwachtingen aan de start verschijnen. Iedere renster is gemotiveerd om te presteren en zal haar uiterste best doen om het team te vertegenwoordigen.

Audrey voelt dat haar kracht voornamelijk ligt op de weg, ondanks haar groeiende ervaring in het veldrijden. Haar tweede plaats op het BK tijdrijden voor niet-profteams bevestigt dit gevoel. Bovendien heeft ze recentelijk indruk gemaakt met ontsnappingen in de UCI-wedstrijd in Nijlen en tijdens wedstrijden in Tsjechië.

De Keersmaeker is vastberaden om verder te groeien als wielrenster, en haar succes op het BK tijdrijden is een duidelijk bewijs van haar potentieel. Ze blijft zichzelf uitdagen en is vastbesloten om haar naam te vestigen in de wielrenwereld. Met haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen zullen we ongetwijfeld nog meer mooie prestaties van haar zien in de toekomst.