Cyclee mini fietsprojector

Azerbeidzjaanse product designer Elnur Babayev heeft een indrukwekkend concept bedacht gericht op de veiligheid van de fietsers. De Cyclee mini fietsprojector is een klein apparaat dat gemakkelijk achterop de fiets gemonteerd kan worden. De cyclee mini fietsprojector projecteert symbolen, woorden en tekens achter op de rug van de berijder.

Het beeld geprojecteerd zou gebaseerd zijn op de acties van de fietser en beweging, en kan worden aangepast via een coördinerende mobiele telefoon app. Het apparaat zou nabijgelegen automobilisten te waarschuwen voor volgende beweging van een fietser, het geven van veiligheidsinstructies zoals verkeersborden of richtingaanwijzers.

cyclee mini fietsprojector

Montage van de cycle mini fietsprojector

Een verscheidenheid van Montage zijn gepland om de enorme aanbod aan fiets design tegemoet te komen. Ook gaan we er vanuit dat het gemakkelijk te demonteren is anders het binnen “no time” voor je van de fiets gehaald!

cyclee mini fietsprojector

De werking Cyclee mini fietsprojector

Het remlicht kun je laten activeren door de accelerometer van je telefoon. Zodra je vaart vermindert, of stilstaat, kan de Cyclee mini fietsprojector dat op je rug projecteren. We vragen ons wel af hoe de richtingaanwijzers getriggerd worden… Je geeft normaal gesproken richting aan vóór je afslaat, dus je moet de knipper bijna wel handmatig activeren !

cyclee mini fietsprojector

Kleuren van de Cyclee mini fietsprojector

Een spectrum van kleuren zou toestaan mode-bewuste rijders aan te passen of te coördineren de kleur van het Cyclee apparaat met die van hun fiets.

cyclee mini fietsprojector

Het concept heeft dus wel een paar mini puntjes, maar op zich is het wel een interessant idee. Hoe beter mensen je kunnen zien fietsen, des te veiliger ben je. Behoorlijk clever om je rug als projectiescherm in te zetten.

Film

Filmpje is in vietnamees zodra het in engels is word het hier geplaatst!

Bron: Elnur Babayev