E-bikefabrikant Keola neemt Ewise over

Koala

Specialist in e-bikes Keola is de nieuwe eigenaar van e-bikemerk Ewise. Door de overname vergroot Keola haar marktpositie en zijn de Ewise-dealers verzekerd van hun voortbestaan.

Omdat het jonge Ewise steeds moeilijker kon concurreren met de grote internetspelers zochten de eigenaren van het jonge bedrijf naar aansluiting bij een sterke partij. Een vraag waar eigenaar Victor Weng van Keola niet lang over hoefde na te denken. ‘Keola en Ewise hebben dezelfde kijk op de markt en we hebben dezelfde uitgangspunten. Alles draait om kwaliteit, prijsrust, marge en service.’

Upstream

De overname biedt Ewise-dealers meer mogelijkheden. ‘Zij hebben vanaf nu direct toegang tot onze netwerken, upstream en supply chain. Verder profiteren ze van de kennis, expertise, grote innovatiekracht en intensieve productontwikkeling van Keola. Ewise-dealers zijn bovendien gegarandeerd van onze service, garantie en uitstekende condities. Met andere woorden: zij kunnen nu ook een kwalitatief sterk assortiment voeren tegen scherpe consumentenprijzen.’

Online-positie verbeterd

Dankzij de overname door Keola is ook de online-positie van de Ewise-dealers sterk verbeterd. ‘Wij bieden ze volop kansen om de online klant warm te maken voor een e-bike die zich onderscheidt door design en afwerking.’ Het aanbod van de dealers wordt uitgebreid met het e-bike premiummerk VanDijck, waardoor zij tevens automatisch lid zijn van het VanDijck-netwerk. Het merk wordt stevig ondersteund door een offline- en onlinemarketingpakket, inclusief een overzichtelijke webshop.

Over Keola

Keola is gespecialiseerd in elektrische fietsen. Zij heeft haar expertise opgebouwd door nauwe samenwerking met zowel rijwielzaken in Nederland, als A-merk-fabrikanten en -leveranciers van diverse onderdelen van elektrische fietsen. Zo zijn jarenlange ervaring en kennis in de e-bikes verwerkt. Keola heeft een flagshipstore in Amersfoort en een experience center in de regio Roosendaal.