Zijn er Pokémons te vinden langs de fietsroutes?

PokémonsPokémon , ook de fietssite moet er aan geloven.

Pokémon Go, het blijkt een hype te zijn. Ook de fietssite krijgt er mee te maken.
Regelmatig krijgen we vragen of er ook Pokémons te vinden zijn langs de fietsroutes in Nederland.
Nu spelen we Pokémon Go niet zelf, maar misschien zijn er fietsers onder onze lezers die het spel wel spelen en weten langs welke fietsroutes er Pokémons te vinden zijn.

Wat is Pokémon GO?

Pokémon GO is de eerste echte mobiele Pokémon-game voor de smartphone.

Na jarenlang vrijwel niets met smartphones te hebben gedaan, heeft Nintendo nu eindelijk een mobiele Pokémon-game voor de smartphone uitgebracht.

Die is echter totaal niet te vergelijken met die oude Pokémon-games die je misschien ooit wel hebt gespeeld. In theorie moet je hetzelfde doen: Rondlopen, Pokémons vangen, en die trainen. Maar er is één groot verschil: In Pokémon GO moet je zelf fysiek rondlopen.

Om rond te lopen in Pokémon GO moet je naar buiten en over straat lopen. Zie je bijvoorbeeld dat er een halve kilometer verderop een Pokémon zit, dan moet je toch echt de deur uit en naar 500 meter verderop gaan.

Daar aangekomen kun je een Pokémon vangen, vechten met bestaande Pokémons, of een ‘gym’ binnengaan. Van tevoren kies je een team (Rood, Blauw of Geel), en door zoveel mogelijk ‘gyms’ over te nemen moet je zorgen dat jouw team het sterkste team van de Pokémon-wereld wordt.

Dat maakt Pokémon GO een uiterst interactieve game. Je ziet daardoor mensen midden op straat staan, hun smartphone op een onzichtbaar diertje gericht, in diepe concentratie verzonken.

Daarvoor wordt data gebruikt van Google Maps om een omgeving te tekenen, je GPS-locatie, en data van het vergelijkbare spel Ingress om belangrijke ‘Points Of Interest’ te vinden. Zo zitten er ‘Pokestops’ in de buurt van bijvoorbeeld standbeelden waar dan nieuwe Pokémon of handige items te vinden zijn. Als je bovendien een Pokémon vindt, zie je dat door middel van ‘augmented reality’. Je ziet daarmee de Pokémon staan als ware het in het echt.
Hoe populair is het?
Pokémon GO lijkt van de ene op de andere dag waanzinnig populair te zijn geworden. Inmiddels is het spel miljoenen keren gedownload, maar het is vooral op sociale media als Twitter en Facebook dat er constant wordt gesproken over het nieuwe spel. Er worden grappen over gemaakt, locaties gedeeld, discussies gehouden, en iedereen lijkt het spel wel te spelen.

Wie weet of er Pokemons te vinden zijn langs fietsroutes, en zo ja waar?

Als er mensen zijn die speciaal voor Pokemon Go fietsroutes fietsen op zoek naar de welbekende Pokemons, dan zouden we dat graag willen weten.
Misschien kunnen we dan wel een online kaart maken met de locaties waar ze te vinden zijn.

Dus, fiets je een fietsroute, speciaal voor Pokemons, laat het ons dan weten.