Fiets van het jaar 2018.

Fiets van het jaar 2018.

Elk jaar worden er door een onafhankelijke jury van experts verschillende fietsen getest om te bepalen welke in zijn categorie de beste is. Voor de verkiezing van de Fiets van het Jaar 2018 zijn er in totaal 46 fietsen getest in verschillende categorieën. Waaronder elektrische, stads, sportieve, race en mountainbikes. Tijdens dit weekend van testen werden de fietsen onderworpen aan verschillende weersomstandigheden. Om te kijken hoe ze zich gedroegen in de regen en wind.

Na dit weekend van testen zijn er 14 fietsen genomineerd als potentiële winnaars in hun eigen categorie. Op 2 maart 2018 zal bekend worden gemaakt welke in hun categorie tot Fiets van het Jaar 2018 worden uitgeroepen. De genomineerde fietsen worden beoordeeld op verschillende criteria. Zoals prestaties, veiligheid, comfort, design en prijs-kwaliteitverhouding.

De verkiezing van de Fiets van het Jaar is een belangrijke gebeurtenis in de fietsindustrie. en wordt gezien als een kwaliteitskeurmerk voor de beste op de markt. Het winnen van deze titel kan voor fietsfabrikanten een belangrijke boost geven in hun verkoop en reputatie.

Nominaties Fiets van het Jaar 2018

 • De Gazelle CityGo C3. Een betrouwbare stadsfiets met een comfortabele zitpositie en praktische accessoires zoals een bagagedrager en verlichting.
 • De Giant Liv Beliv 2 City. Een elegante en sportieve stadsfiets speciaal ontworpen voor vrouwen, met comfortabele banden en een lichtgewicht frame.
 • De Snel Steel Ride Belt. Een duurzame en onderhoudsvriendelijke stadsfiets met een riemaandrijving in plaats van een ketting.

Nominaties E-bike van het Jaar 2018

 • Bianchi Impulso E-road. Een snelle en krachtige elektrische racefiets met een hoogwaardig carbon frame en een geïntegreerde accu.
 • Giant Explore E+ 1 STA. Een comfortabele en veelzijdige elektrische trekkingfiets met een sterke motor en lange accuduur. Ideaal voor lange tochten en fietsvakanties.
 • Sparta R5Te: Een stijlvolle en innovatieve elektrische stadsfiets met een krachtige middenmotor en geïntegreerde verlichting. perfect voor dagelijks gebruik in de stad.

Speed E-bike van het Jaar 2018

 • Klever X Speed. Een krachtige en sportieve elektrische fiets met een sterke motor en hoogwaardige componenten. Geschikt voor zowel woon-werkverkeer als sportieve ritten.
 • Specialized Turbo Vado 5.0. Een comfortabele en stijlvolle elektrische fiets met een krachtige motor en geïntegreerde accu. Ideaal voor dagelijks gebruik in de stad of op lange afstanden.

Nominaties Racefiets van het Jaar 2018

 • Bianchi Aria Ultegra hydraulische disk. Een snelle en wendbare racefiets met een hoogwaardig carbon frame en hydraulische schijfremmen. Perfect voor sportieve ritten en wedstrijden.
 • Focus Paralane Ultegra (Derby Cycle). Een comfortabele en veelzijdige racefiets met een lichtgewicht frame en hydraulische schijfremmen, geschikt voor lange afstanden en avontuurlijke ritten.
 • Specialized Tarmac S-Works. Een hoogwaardige en superlichte racefiets met een stijf carbon frame en hoogwaardige componenten, geschikt voor de meest veeleisende ritten en wedstrijden.

Nominaties MTB van het Jaar 2018

 • Cube Reaction Hybrid SL 500. Een krachtige en veelzijdige elektrische mountainbike met een sterk frame en hoogwaardige componenten. Geschikt voor uitdagende trails en offroad-ritten.
 • Giant Fathom 29er 2. Een wendbare en stabiele mountainbike met 29 inch wielen en hoogwaardige componenten. Geschikt voor zowel beginners als ervaren rijders.
 • Trek Top Fuel 9.8 SL. Een hoogwaardige en ultralichte full-suspension mountainbike met geavanceerde dempingssystemen en hoogwaardige componenten. Geschikt voor de meest veeleisende trails en wedstrijden.

Op vrijdag 2 maart 2018 zullen tijdens de opening van de fietsbeurzen Bike MOTION. E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. De winnaars van de Fiets, E-Bike, Speed E-bike, Racefiets en MTB van het Jaar 2018 bekend worden gemaakt. Dit is een belangrijk moment voor de fietsindustrie en fietsliefhebbers. Aangezien de winnaars worden gezien als de beste fietsen op de markt in hun respectievelijke categorieën.

De genomineerdezijn beoordeeld op verschillende criteria. Zoals prestaties, veiligheid, comfort, design en prijs-kwaliteitverhouding. De winnaars zullen tijdens de opening van de beurzen worden bekendgemaakt. Zei zullen vervolgens worden tentoongesteld tijdens de beurzen. Dit biedt fietsliefhebbers de kans om de winnende fietsen van dichtbij te bekijken en te testen.

De fietsbeurzen Bike MOTION. E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs zijn belangrijke evenementen voor fietsliefhebbers. Ze bieden een breed scala aan exposanten en activiteiten. Waaronder testritten, workshops, presentaties en meer. Het evenement trekt duizenden bezoekers uit Nederland en daarbuiten en is een hoogtepunt in de kalender van de fietsindustrie.

 

 

Verkiezing van ‘Fiets van het Jaar’

De verkiezing van ‘Fiets van het Jaar’ is inderdaad een jaarlijks terugkerend evenement in Nederland. Dat fietsliefhebbers helpt bij het maken van een weloverwogen keuze bij de aankoop van een nieuwe fiets. De verkiezing bestaat al meer dan 30 jaar. Deze is uitgegroeid tot een belangrijk evenement in de fietsindustrie.

Er worden inderdaad verschillende categorieën aangeboden. Waaronder stadsfietsen, race, mountainbikes, vouwfietsen en elektrische fietsen. Een vakjury bestaande uit experts op het gebied van fietsen. Deze fietsenmakers, journalisten en wielersporters, beoordeelt de fietsen op verschillende criteria. Naast comfort, gebruiksgemak, design en prijs-kwaliteitverhouding. Wordt ook prestaties en veiligheid meegenomen in de beoordeling.

De genomineerde fietsen worden uitvoerig getest door de jury, waarbij ook verschillende testritten worden gemaakt. Hierdoor krijgen de juryleden een goed beeld van de kwaliteiten en eigenschappen van elke fiets. Vervolgens worden de winnaars in elke categorie bekendgemaakt tijdens de opening van de fietsbeurzen Bike MOTION, E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

De verkiezing van ‘Fiets van het Jaar’ heeft zich bewezen als een betrouwbare en waardevolle bron van informatie voor consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe fiets. Door het oordeel van deskundigen op het gebied van fietsen kunnen consumenten erop vertrouwen dat de genomineerde fietsen van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan de behoeften van verschillende fietsers.

De winnaar

De verkiezing van ‘Fiets van het Jaar’ is inderdaad een jaarlijks terugkerend evenement in Nederland, waarbij een vakjury de beste van het jaar kiest. De winnaar van deze verkiezing is de fiets die het beste scoort op criteria zoals comfort, gebruiksgemak, design, prijs-kwaliteitverhouding, prestaties en veiligheid. Elk jaar wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een speciale ceremonie. Deze verkiezing is een belangrijk evenement in de fietsindustrie en helpt consumenten bij het maken van een weloverwogen keuze bij de aankoop van een nieuwe fiets.