Ford fietstechnologie zet door.

ford-patent-autostandaard-800x455Het Amerikaanse autofabrikant Ford heeft opnieuw een stap gezet in de wereld van fietsen met een nieuw patent voor een automatische standaard, wat zou betekenen dat rijders nooit meer hun voeten aan de grond hoeven te zetten.
Ford beschrijft de standaard, waarvan het octrooi is toegekend door de US Patent Office, als een ’telescopisch ingezet draagarm’.
Het octrooiaanvraag wijst op het probleem dat mensen met een handicap niet een fiets kunnen rijden als ze hun benen niet kunnen gebruiken bij stilstand.
De applicatie zegt ook dat de automatische standaard het gevaar kan voorkomen van een valide ruiter die kan vallen als een voet of voeten vast komt te zitten en ze niet kan verwijderen.
Bijvoorbeeld, als een schoenveter verstrikt raakt of als een voet vast komt te zitten in een klikpedaal, waardoor de rijder samen met de fiets op de grond kan vallen.

Isabelle Clement is een gehandicapte fietser die voordelen voor Ford’s uitvinding kan zien.

“Dit zou zeer nuttig kunnen zijn voor iedereen die een probleem heeft met het balanceren terwijl men stilstaat, maar anders niet een driewieler nodig heeft.”
“Het zou helpen als, laten we zeggen, er geen stoeprand of leuning te gebruiken is om te stabiliseren bij stoplichten,” zei de fietser aan CNBC dinsdag.

Clement, die ook een directeur is bij de organisatie, wheelsforwellbeing.org.uk, heeft ook aangeboden Ford te helpen met de ontwikkeling.

“We kijken uit naar meer informatie over dit en zouden graag worden betrokken bij het testen,” zei ze.

Vorig jaar onthulde Ford haar nieuwe ambities in fietstechnologie met een experimentele elektrische fiets.

De MoDe:Me and MoDe:Pro fietsen zijn nog maar in een concept stadium.
Hoewel er nog geen datum voor de lancering is bevestigd, is het bedrijf van plan dit concept aan te bieden voor een ‘betaalbare’ prijs.