Gazelle verrast kind- ambassadeur van Spieren voor Spieren met e-bike.

GazelleDe e-bike maakt het dagelijks leven van kinderen met een spierziekte aanzienlijk gemakkelijker en prettiger.

Met dit populaire fietstype kan een kind langer blijven fietsen en is zelfs deelname aan een sportief evenement gewoon mogelijk. Ook nemen de sociale contacten toe. Het is daarom dat Koninklijke Gazelle Floris blij maakt met een fonkelnieuwe Balance C7 HF. Daarnaast doneert fietswinkel Joop Harmans 250 euro aan Spieren voor Spieren, maatschappelijk partner van Gazelle.

“Kinderen met een spierziekte moeten maar al te vaak inleveren. Een elektrische fiets geeft jonge patiënten juist weer veel terug: hun actieradius en plezier nemen toe. Ze kunnen langer blijven fietsen en plots is trainen voor bijvoorbeeld de Spierathlon (de 1/8 triathlon voor kinderen met een spierziekte op 4 juni, red.) mogelijk. Zoiets had met een gewone fiets nietof nauwelijks gekund. We zijn blij dat we Floris, kind-ambassadeur van Spieren voor Spieren, mochten verrassen met een e-bike”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.

De voordelen van een e-bike voor kinderen met een spierziekte gaan verder dan alleen bewegen, weet Ertekin. “De ziekte heeft een gigantische impact op het sociale leven. Neem een schooluitje met de fiets: iemand met een spierziekte moet het bezoek aan de kinderboerderij of bieb aanzich voorbij laten gaan. Dat is nou precies wat we willen voorkomen. Hij of zijmoet ondanks alles gewoon onderdeel van de groep zijn. De e-bike helpt kinderen om gemakkelijker mee te komen en vergroot zo het sociale contact. De elektrische fiets draagt bij aan het welzijn.”

Veilige e-bike
Floris heeft de Balance C7 HF cadeau gekregen. Deze nieuwe elektrische Gazelle-fiets heeft een extra lage en brede instapopening. Op- en afstappen en wegrijden gaat zo een stuk eenvoudiger, ook als de fietser beperkt is in de bewegingsvrijheid of een mindere conditie heeft. Daarmee is de Balance C7 HF een uitstekend en veilig model voor iedereen die zich op de fiets niet altijd zeker voelt. De speciale zittechnologie (ISP) zorgt ervoor dat alle e-bikers, ongeacht de lichaamslengte, ontspannen en comfortabel kunnen rondrijden. De Balance C7 HF heeft een soepele en lichte motor van Panasonic.

Spieren voor Spieren is én heeft een goed doel: het onmogelijke mogelijk maken voor de ruim 20.000 kinderen in Nederland met een spierziekte. Dat doet de stichting door gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren: tijdens sportieve acties (onder andere Wintertijd Challenge en Spierathlon), met sportieve partners en met sportieve ambassadeurs. Spieren voor Spieren haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten, voor de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject en voor hulpmiddelen en het organiseren van leuke dagen. Kijk voor meer informatie op www.spierenvoorspieren.nl.