Dit is de Tesla onder de elektrische fietsen .

tesla-elektrische-fietsElektrische fietsen worden steeds populairder, niet alleen onder pensionado’s. Ze zijn er tegenwoordig dan ook in allerlei soorten en maten. Maar deze handgemaakte e-bike van Nederlandse makelij spant wellicht de kroon. Ze kunnen wel het snelst en het duurzaamst zijn. Kost u wel zo’n €25.000, éxclusief btw.

Volgens Haiko Visser, de ceo van Trefecta, werden de tweewielers van Trefecta aanvankelijk ontworpen voor militaire doeleinden. Zo zouden ze krachtig genoeg moeten zijn om soldaten met een bepakking van meer dan 136 kilogram te dragen, onherbergzaam terrein moeten kunnen overbruggen en tegen een (flink) stootje moeten kunnen.

Maar toen besefte het fietsmerk dat ook de gewone consument hier wel wat aan zou hebben. Elke fiets heeft een actieradius van 100 kilometer, behalve de off-road versie, die slechts 54 kilometer haalt. Maar ondanks het relatief kleine bereik, is het wel de snelste elektrische fiets op de markt, met een topsnelheid van 54 kilometer/uur.

Momenteel zijn er vier modellen in productie die dus minstens €25.000 kosten. Maar Trefecta zou bezig zijn om ook met een goedkoper consumentenmodel te komen. De fietsen van Trefecta zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuruitvoeringen, en zijn personaliseerbaar in hun pedaaltjes en zitvlakken. Ook een iPhone-houder/oplader is optioneel.

De Trefecta fietsen zijn hier online te bestellen en volledig naar uw wens te configureren. Trefecta is druk bezig met het opzetten van dealerships op plekken waar veel vraag is naar de fietsjes. Momenteel bevindt de enige Trefecta-dealer zich bij Louwman Exclusive Cars in Utrecht.