Lancering nieuwe themaroute Kastelen en Buitenplaatsen

Lancering nieuwe themaroute Kastelen en Buitenplaatsen

NBTC Holland Marketing en het Landelijk Fietsplatform hebben gisteren de themaroute Fietsen. Rondom Kasteel Duivenvoorde overhandigd aan de directeur van Kasteel Duivenvoorde.
De route is de eerste in een nieuwe reeks over Kastelen en Buitenplaatsen. In de vorm van een compact rondje en gebaseerd op de fietsknooppunten met themaroute kastelen.
De routes zijn speciaal bestemd voor Duitse en Belgische toeristen.

De fietsroute duurt ca. 2,5 uur (33 km) en start en eindigt op de parkeerplaats van Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten.Lancering nieuwe themaroute Kastelen en Buitenplaatsen Het Fietsplatform is betrokken bij de ontwikkeling van de fietsroute.
De route verbindt Duivenvoorde onder andere met Museum en Landgoed Voorlinden en Buitenplaats Huygens’ Hofwijck. Andere aanrekkelijke buiten plaatsmusea in Zuid-Holland.
NBTC Holland Marketing heeft deze drie musea opgenomen in de landelijke verhaallijn Kastelen en Buitenplaatsen. Waarvoor tot en met 2019 een internationaal marketingprogramma wordt uitgevoerd. In deze verhaallijn doen bijna 30 kasteelmusea en – tuinen mee om gezamenlijk meer Duitse en Belgische bezoekers te trekken.

Duitsers en Belgen

De focus van de internationale activiteiten van NBTC ligt voor Kastelen en Buitenplaatsen op de bewerking van de Belgische en Duitse markt; voor Nederland de grootste markten als het gaat om,internationaal toerisme.
In 2016 bezochten ruim 4,6 miljoen Duitsers voor een vakantie ons land en daarmee staat Duitsland op de eerste plaats in de top 10 van herkomstmarkten.
België staat met ruim 2,1 miljoen bezoekers op de tweede plek.

Eerste themaroute kasteel in een reeks

De komende maanden volgen meer kastelenfietsrondjes, onder andere in de Noord-Hollandse en Utrechtse Vechtstreek, op de Gelderse Veluwezoom en in Twente.
De routes worden behalve Nederlandstalig (voor de Vlamingen) ook in het Duits kosteloos beschikbaar gesteld.
De eerste Nederlandstalige Fietsen rondom Kasteel Duivenvoorde is nu beschikbaar op www.holland.com/kastelen (bij artikel over Kasteel Duivenvoorde).

Samenwerking

Met de overhandiging van de fietsroute is het officiële startsein gegeven voor de verhaallijn ‘Kastelen en Buitenplaatsen’.
NBTC Holland Marketing zet hiermee samen met partners de mooiste en aantrekkelijkste kasteel- en buitenplaatsmusea van Nederland op de kaart.
Het Fietsplatform is betrokken bij de ontwikkeling van defietsroutes langs de kastelen met hun indrukwekkende tuinen, rijke collecties en beroemde bewoners door de eeuwen heen.
De verhaallijn ‘Kastelen en Buitenplaatsen’is onderdeel van het HollandCity-concept, waarmee NBTC de komende jaren inzet op spreiding van het groeiend aantal internationale bezoekers.
Parallel aan deze fietsrondjes werkt het Fietsplatform aan een nieuwe lange-afstand fietsroute rond hetzelfde thema, passend in de nieuwe aanpak van nationale LF-icoonroutes.
De kastelen én de fietsrondjes worden daarmee verbonden.