Let op deze 5 zaken wanneer je een nieuwe fiets haalt

Let op deze 5 zaken wanneer je een nieuwe fiets haaalt

Fietsen is niet alleen superleuk, maar ook mega goed voor je gezondheid en het milieu. Maar voordat je die sprong waagt en een nieuwe tweewieler scoort, zijn er een paar dingen waar je best even bij stil kunt staan. Je wilt toch de allerbeste fiets voor jouw unieke levensstijl, niet waar? Laten we samen eens kijken naar wat belangrijk is bij het kiezen van je nieuwe stalen ros.

Ga voor een fietsverzekering

In de eerste plaats is het van groot belang om wanneer je een nieuwe fiets haalt voor een fietsverzekering te kiezen. Helaas is het zo dat in Nederland vrij veel fietsen worden gestolen, terwijl het ook geregeld voorkomt dat fietsen mankementen hebben. Een fietsverzekering is hierbij essentieel om met deze problemen om te gaan zonder veel stress te hebben. Kies minimaal voor de goedkoopste fietsverzekering zodat je zeker weet dat je gedekt bent voor algemene situaties.

Check of de fiets niet gestolen is

Er is niets vervelender dan erachter komen dat je per ongeluk een gestolen fiets hebt gekocht. Het is niet alleen slecht voor de oorspronkelijke eigenaar, maar het kan ook nog eens flink wat gedoe voor jou opleveren. Maar wat doe je hieraan? Ga alleen voor een fietsenwinkel die over een vlekkeloze reputatie beschikt. Zo beperk je de kans dat de fiets gestolen is.

Stel de fiets af op jouw hoogte

Een fiets die niet goed past, is een recept voor ongemak en pijn. Daarom is het essentieel om je fiets af te stellen op jouw lengte. Dit gaat niet alleen over de zadelhoogte, maar ook over het stuur en zelfs de pedalen. Een goed afgestelde fiets zorgt voor een comfortabele rit, maar helpt ook om blessures te voorkomen. Loop dus niet te snel weg met je nieuwe tweewieler zonder deze goed af te stemmen op jouw lichaam.

Zorg voor functionerende lampen en remmen

Niets is zo belangrijk als je veilig voelen op je fiets, vooral als de dagen korter worden en het eerder donker is. Zorg er daarom altijd voor dat zowel je voor- en achterlicht het goed doen. Dat kleine lichtje kan het verschil maken tussen wel of niet gezien worden. En dan hebben we het nog niet eens over de remmen gehad! Zorg er altijd voor dat deze in topstaat zijn voordat je op pad gaat. Het laatste wat je wilt, is niet op tijd kunnen stoppen omdat je remmen het af laten weten.

Bepaal hoeveel versnellingen je wil

Denk tot slot aan de versnellingen. Als je voornamelijk in de stad fietst, vind je misschien dat een fiets met minder versnellingen prima voldoet. Ga je echter de uitdaging aan van heuvels en langere afstanden, dan zijn die extra versnellingen goud waard. Neem daarom even de tijd om te bedenken wat voor fietser je bent voordat je de knoop doorhakt als je een nieuwe fiets haalt.