Nederlandse olympiërs rijden in Rio op oer-Hollandse Gazelle

gazelleKoninklijke Gazelle is als partner verbonden aan NOC*NSF en TeamNL. De fabrikant levert een groot aantal oranje gekleurde lifestylefietsen aan de Nederlandse selectie die komende zomer deelneemt aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Alle Rio-gangers in het Nederlandse kamp kunnen daarvan onbeperkt gebruikmaken.

“Heel Nederland staat straks op zijn kop als Dafne Schippers, Epke Zonderland, Femke van Heemskerk, Dorian van Rijsselberghe en al die andere Nederlandse toppers in actie komen. We zijn als Gazelle trots dat we een bijdrage kunnen leveren. Net als tijdens de succesvol verlopen Winterspelen in Sotsji zorgen we ervoor dat onze sporters zich kunnen verplaatsen op een oer-Hollandse Gazelle. Onder meer als zij naar de sporthal moeten of gewoon als zij een ontspannend ommetje willen maken”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.

Scherp op details
Tijdens de vorige Zomerspelen legden de Nederlanders beslag op twintig medailles. “We gaan ditmaal voor meer plakken in meer sporten. In de breedte zijn we sterker geworden”, zegt Maurits Hendriks, chef de mission en technisch directeur van NOC*NSF. “We zijn scherp op details. Dáárop kunnen we winst pakken. Het gaat erom dat het onze sporters straks op twaalf uur vliegen van huis aan niets ontbreekt. We creëren een omgeving waarin de sporters zich thuis voelen en zich volledig kunnen focussen op de prestatie”.

CityZen C7
Alle olympische sporters van TeamNL mogen onbeperkt gebruikmaken van de lichte, sportieve CityZen C7. De oranje lifestylefietsen zijn inmiddels per boot onderweg naar Brazilië. Dit om er zeker van te zijn dat ze eind juli gereed staan als de eerste sporters van de Nederlandse selectie aankomen. Voor de mensen die niet als sporter naar Rio de Janeiro reizen maar wel net als de olympiërs willen toeren op de CityZen C7, is er een troost: het model is bij alle Gazelle-dealers in het land verkrijgbaar, alleen niet in het iconische oranje.