Olympisch kampioen Stephen Wooldridge (39) overleden

Olympisch kampioen Stephen Wooldridge (39) overleden

Stephen Wooldridge, de Olympisch kampioen baanwielrennen van Athene, is dinsdag overleden. De 39-jarige Australiër (hier uiterst rechts op de foto) heeft volgens Australische media zelfmoord gepleegd. Hij laat een dochter en een zoon achter.

Stephen Wooldridge “was een inspirerende figuur in baanwielrennen”. Zijn grootste prestatie vond plaats op de Olympische Spelen van Athene in 2004, waar hij met Dawson, Lancaster, Brown, McGee en Roberts samen met zijn team het goud voor Australië nam. Stephen Wooldridge heeft tijdens zijn mooie carrière vier wereldtitels mogen gewonnen. ( 2002, 2003, 2004 en 2006 ).

Stephen Wooldridge beëindigde zijn carrière in 2007, waarna hij in het onderwijs ging werken. Hij bleef in verschillende functies actief bij de Australische en Oceanische wielerbond.

“Stephen werd in 2015 ingehuldigd in de NSW Sports Hall of Fame, een eer die hij graag persoonlijk en voor de sport van fietsen kon ontvangen”, aldus de verklaring.

Wielerbond Cycling New South Wales zegt in een verklaring “diep geschokt” te zijn door het overlijden van Stephen Wooldridge.

 

Een van de goede vrienden en mentoren van de fietser, Phil Bates, schreef een emotionele eerbetoon aan de Olympische kampioen na ontvangst van het nieuws.

“His infectious smile, gentleman attitude on and off the bike made him a very special person”,

schreef hij op Ride Media.