Strongher zoekt met studenten TU Delft en VU Amsterdam snelste vrouw ter wereld.

human power teamStrongher, een wielerinitiatief van Marianne Vos, Marijn de Vries, Ellen van Dijk en vele andere ambassadeurs van het vrouwenwielrennen, gaat met een studententeam van de TU Delft en VU Amsterdam op zoek naar de snelste vrouw van Nederland. Het uiteindelijke doel is om in september 2017 het vrouwensnelheidsrecord van 122 km/h fietsen te verbreken op een hightech fiets in de Nevadawoestijn. De TU Delft, VU Amsterdam en Strongher roepen alle sportvrouwen, van amateur tot professional, op om zich op te geven.

Vrouwenrecord
Waar de studenten dit jaar met Jan Bos nog een snelheid van 125 km/h behaalden, valt het team volgend jaar het wereldsnelheidsrecord voor vrouwen aan. “Nederland is echt een fietsland waar sportvrouwen op internationaal niveau tot de top behoren, daarom willen wij de uitdaging met een vrouwelijke renster aan gaan”, vertelt Emiel de Boer, teammanager van het Human Power Team Delft & Amsterdam. Ook in de techniek zal dit jaar het een en ander veranderen. Het nieuwe ontwerp wordt volledig afgestemd op de vrouwelijke fietser. In september moet de nieuwe renster harder trappen dan 122 km/h om het huidige wereldrecord te verbreken.

Strongher
Marit Huisman, projectmanager Strongher: “Het is mooi om te zien dat de toekomstige generatie ingenieurs en bewegingswetenschappers net als wij ook hart hebben voor het op de kaart zetten van vrouwenwielrennen. Daarom helpen wij hen graag om de beste kandidaat te zoeken. Strongher is opgericht om vrouwen over de hele wereld een podium te bieden om zichzelf te laten zien, dat wij nu met het Human Power Team op zoek kunnen naar de snelste vrouw in de wereld sluit hier perfect op aan”. “We vinden het geweldig dat wij het grote netwerk van vrouwelijke fietsers via Strongher mogen gebruiken om onze atlete voor de wereldrecordpoging in september te vinden”, zegt De Boer.

Unieke samenwerking universiteiten
Niet alleen ontwerpen en bouwen de studenten de volledige fiets op de TU Delft, maar zij selecteren en trainen ook de atlete op de VU Amsterdam. Met deze combinatie van disciplines willen ze het optimale uit mens en techniek halen, om zo het record op Nederlandse naam te zetten. De selectie zal deze maand plaatsvinden, waarbij alle vrouwelijke sporters, van amateur tot professioneel, zich kunnen aanmelden op de website van het Human Power Team. Om de beste atlete te kiezen zal een vermogenstest worden afgenomen onder de kandidaten door middel van een simulatie van de recordpoging.

Meer informatie

Teammanager Human Power Team: Emiel de Boer, +31 (0)6 53877621, teammanager@hptdelft.nl
Projectmanager Strongher: Marit Huisman, +31 (0)16 2387387, marithuisman@zeloo.nl

Beeldmateriaal: Bas de Meijer, bas@basfotografie.com