32ste Fietsvierdaagse Venray krijgt bezoek.

fiets4daagse venrayOver enkele weken is het zover, de 32ste Fietsvierdaagse Venray gaat van start. Van 26 t/m 29 juli zullen enkele duizenden fietsers uit geheel Nederland en onze buurlanden België en Duitsland gaan deelnemen aan ons evenement. De met drie NTFU sterren gewaardeerde Fietsvierdaagse Venray voert u via uitgepijlde routes door het vlakke Noord-Limburgs en Brabantse Peelgebied en ons buurland Duitsland. Dit jaar zijn onze routes voor een zeer groot gedeelte vernieuwd met diverse nieuwe rust en controleplaatsen.
Op de slotmiddag, vrijdag 29 juli, zullen de deelnemers worden verwelkomd door de Rozenkoningin van Lottum, Rianne Thijssen. De Rozenkoningin en haar Rosalotjes zullen behulpzaam zijn bij het uitreiken van de medailles en tevens zullen er diverse rozen worden uitgedeeld aan de deelnemers.

Rianne Thijssen is op zondag 1 mei uitgeroepen tot Rozenkoningin van 2016. Rianne is geen onbekende wat het Rozenfestival betreft. Tijdens de vorige editie van het festival stond ze de toenmalige Rozenkoningin bij als achtergronddanseres. Dit keer treedt ze op de voorgrond en zal ze zelf deze Koninklijke functie op zich nemen.

fietsvierdaagse venrayRianne is een echt ‘Lottums megje’. Samen met haar vader, moeder, broertje van 18 en zusje van 16 woont ze al vanaf haar geboorte in het Rozendorp. En net als zoveel Lottumse inwoners, is ze opgegroeid met rozen. “Als kwekersdochter ging ik als klein meisje al mee naar het rozenveld, waar ik mijn eerste centjes heb verdiend. En ook nu zit ik nog elk jaar in de zomerperiode met mijn vader rozen te oculeren en te binden. Iets waar flink wat uurtjes werk in gaat zitten, maar het is heerlijk buiten zijn! Daarnaast werk ik ook af en toe in de kasrozen; heel anders maar wel leuk.”

Lottum is een klein dorpje in Noord-Limburg met een rijke historie in de rozen- en bomenteelt. Circa 70% van de Nederlandse tuinrozen is afkomstig uit Lottum en omgeving. Het dorpje mag zich daarom met recht hét Rozendorp van Nederland noemen. De inwoners van Lottum zijn trots dat het dorp het Rozendorp van Nederland is en dragen dit onder andere uit door het organiseren van het Rozenfestival. Tijdens het Rozenfestival wordt het gehele centrum van Lottum voor een paar dagen omgetoverd tot één grote rozenzee. Op de straten rondom het marktplein worden rozenmozaïeken en modeltuinen gemaakt, in de kerk worden 35.000 snijrozen verwerkt tot één gigantisch bloemstuk en rondom Kasteel de Borggraaf en op een groot veld vlakbij de Maas verschijnen prachtige rozencreaties. In totaal worden er miljoenen rozen gebruikt om Lottum aan te kleden. Daarnaast is er een uitgebreid entertainmentprogramma op vijf verschillende podia en is er voldoende gelegenheid om onder het genot van een lekker drankje en een heerlijk stukje Limburgse vlaai te genieten van alle prachtige creaties. Een tuinfair, rozen- en bloemschikdemonstraties en volop informatie over kas- en buitenrozen completeren het geheel.

Het Rozenfestival wordt iedere twee jaar georganiseerd en vindt dit jaar plaats van 12 t/m 15 augustus en heeft dit jaar als thema ‘Rozen uit de Kunst’. Tijdens de vorige editie in 2014 bezochten ruim 50.000 mensen uit binnen- en buitenland het Rozenfestival. Entreekaarten zijn online te koop via www.rozendorp.nl.

De Fietsvierdaagse Venray en het Rozenfestival werken al enkele jaren samen om elkaars evenementen te promoten. Zo is de Rozenkoningin van 2012 Joya Hanegraaf bij de opening van de 28ste Fietsvierdaagse Venray aanwezig geweest en heeft de Rozenkoningin van 2014 Suzanne Verhaegh-Seuren een dansoptreden verzorgd op de Grote Markt in Venray e.e.a. ter promotie van het Rozenfestival. En dit jaar is dus Rianne Thijssen onze Koninklijke gast op onze slotmiddag.

Tijdens onze slotmiddag op vrijdag 29 juli sluiten wij ons evenement feestelijk af met onder andere de verloting van een fiets onder de voorinschrijvers. Samengevat meer dan voldoende redenen om u in te schrijven voor ons evenement.

Wij hopen u te ontmoeten tijdens onze 32ste fietsvierdaagse in Venray, van 26 t/m 29 juli 2016.

Schrijf u nu in via onze site www.fietsvierdaagse-venray.nl