De voordelen van een transportfiets

De voordelen van een transportfiets

Je gaat met je fiets naar school of werk om daarna weer even snel langs de supermarkt te gaan voor wat boodschappen. ’s Avonds fiets je naar de gym en daarna nog even naar de stad om een drankje te doen. Met je fiets kom je overal en sleep je een heleboel spullen mee. Natuurlijk moet je fiets je dan zoveel mogelijk ondersteunen. Met een transportfiets gaat het allemaal nét iets makkelijker. Fietsonline.com legt je graag alle voordelen van een transportfiets uit.

Ruimte voor bagage

De meeste stadsfietsen zijn voorzien van een bagagedrager. Je kunt hier bijvoorbeeld fietstassen aan hangen of een kinderzitje op plaatsen. Wat een transportfiets uniek maakt, is de voordrager. De voordrager zorgt ervoor dat je nóg meer bagage mee kunt nemen en er goed zicht op kunt houden. Ook past hij in het design van de fiets, wat hij is in de dezelfde kleur als de fiets gespoten.

Bagage meenemen? Je kunt je bagage vastzetten met snelbinders, maar plaatst ook eenvoudig een krat of mand voorop. Met een kratcover of dichte mand zorg je er ook nog eens voor dat je tas of boodschappen droog blijven.

Extra stevig frame

Eigenlijk zegt de benaming ‘transportfiets’ al genoeg; de fiets is speciaal geschikt voor transport. Het frame van de transportfiets is ontworpen om veel bagage mee te kunnen nemen en is hierdoor extra robuust en stevig. Zo heeft een transportfiets onder andere een dubbele framestang voor extra stevigheid.

Eerder werden transportfietsen gemaakt met een stevig stalen frame. Tegenwoordig worden transportfietsen ook gemaakt van net zo stevig maar lichtgewicht aluminium, wat de fiets natuurlijk een stuk lichter maakt. Je hebt al een transportfiets vanaf 19 kilo.

Stuurslot en dubbel standaard combinatie

Natuurlijk kun je op iedere stadsfiets een voordrager plaatsen om meer bagage mee te nemen, deze zijn namelijk los verkrijgbaar. Echter zul je al snel merken dat het stuur omklapt vanwege het gewicht van de voordrager, met als gevolg dat de fiets om kan vallen.

Bij een transportfiets is hierover nagedacht. Een transportfiets heeft namelijk de gouden combinatie: een stuurslot én een dubbele standaard. Met het stuurslot zet je het stuur in vergrendeling als je de fiets wilt parkeren, zodat het stuur niet kan omklappen en de fiets niet uit evenwicht wordt gebracht. Om de fiets nog beter in evenwicht te houden, heeft een transportfiets ook een dubbel standaard. De fiets wordt dan aan beide zijden ondersteund.

Brede banden

Brede fietsbanden zijn ook kenmerkend voor transportfietsen. De brede banden maken de robuuste look van de fiets helemaal af. Onder zo’n stoere, robuuste fiets wil je geen dunne fietsbanden. Natuurlijk hebben brede banden ook andere voordelen. Ze bieden meer comfort en ondersteuning. Met brede banden heb je meer grip, want de band maakt meer contact met het wegdek.

Comfortabel stuur

Het stuur van een transportfiets is redelijk vergelijkbaar met die van een omafiets en heeft vaak een stuurbocht van 80 graden. Hierdoor zit je tijdens het fietsen altijd comfortabel met je rug rechtop. Je zit niet schuin naar voren zoals bij een sportieve fiets met een recht stuur.

 

Ben je enthousiast over de aanschaf van een transportfiets? Bij Fietsonline.com vind je een ruim assortiment met transportfietsen. Ook vind je bij Fietsonline.com alle benodigde fietsonderdelen en fietsaccessoires, zoals snelbinders, fietskratten en manden. Je transportfiets wordt rijklaar afgemonteerd en bij je thuis afgeleverd. Ook kun je ervoor kiezen om een extra servicepakket aan te schaffen voor onderhoud aan huis of op je werk, super makkelijk!