Dekkers Tweewielers uit Wanssum wint MKB L1mburg Prijs

Dekkers Tweewielers uit Wanssum wint MKB L1mburg Prijs

Dekkers Tweewielers uit Wanssum heeft de MKB L1mburg Prijs 2018 gewonnen.

Met deze prijs worden bedrijven zoals Dekkers Tweewielers gehonoreerd die maatschappelijke meerwaarde bieden. Het motto van de prijs is: van winst naar waarde. Bij ondernemen moet het niet alleen gaan om een goed verdienmodel, zo is de gedachte achter de prijs.

Dekkers Tweewielers heeft volgens de jury een innovatief businessmodel. Waarbij niet alleen fietsen worden verkocht maar ook bijbehorende ondersteunende diensten, zoals cursussen en trainingen. Door een combinatie van vakkennis en samenwerking met verenigingen, collega-ondernemers. In de gemeente Venray is het bedrijf ook een stimulator van de lokale toeristisch-recreatieve sector. De ondernemer investeert in een project aan de rand van het bos, met onder andere een eigen mountainbike testparcours.

De Prijs.

De prijs is dinsdagavond uitgereikt tijdens een live-uitzending op L1 TV, vanuit de productiehal van Leolux in Venlo.

De twee andere genomineerde bedrijven waren CRDLT uit Maastricht. (instrument om te communiceren met mensen met dementie) Pex Dakbedekkingen uit Echt (duurzame renovatie van woningen).

De MKB Limburg Prijs werd voor de derde keer uitgereikt. De prijs ging vorig jaar naar Geelen Counterflow in Haelen. een innovatieve machinefabriek die zeer zuinige tegenstroom drogers en koelers ontwikkelt en bouwt voor de voedingsmiddelenindustrie. Twee jaar geleden won Zwamburg uit Beek, dat oesterzwammen kweekt op onder andere koffiedrab van de horeca.

De MKB L1mburg Prijs is een initiatief van ondernemersorganisatie MKB-Limburg in samenwerking met L1.

Conclusie

Het klinkt alsof Dekkers Tweewielers een bedrijf is dat zich bezighoudt met de verkoop van fietsen en het aanbieden van bijbehorende diensten zoals cursussen en trainingen. Het bedrijf lijkt ook een positieve bijdrage te leveren aan de lokale toeristisch-recreatieve sector en heeft een innovatief businessmodel. De MKB L1mburg Prijs is een initiatief van ondernemersorganisatie MKB-Limburg en wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die maatschappelijke meerwaarde bieden. Dekkers Tweewielers heeft de prijs in 2018 gewonnen en twee andere bedrijven, CRDLT en Pex Dakbedekkingen, waren ook genomineerd. De prijs is eerder gewonnen door Geelen Counterflow en Zwamburg.