Elektrische fiets Gi FlyBike kan worden opgevouwen in een seconde

gi flybikeDe Gi Flybike is een Kickstarter-gefinancierde elektrische fiets die is aangepast aan de eisen van de stad met een quick-klapmechanisme en remote vergrendeling.

De Gi FlyBike vereist slechts één beweging om te worden opgeklapt- zodat de fiets in twee delen breekt.
En de fiets kan zich automatisch vergrendelen zodra de eigenaar op vijf meter afstand van de Gi Flybike is.

Hij weegt slechts 17 kilo, en kan worden bediend met behulp van een smartphone app waarmee gebruikers de fiets kunnen vergrendelen of ontgrendelen, en via de app wachtwoorden met vrienden delen die de fiets ook willen en mogen gebruiken.
De app kan ook gebruikt worden om de lichten te bedienen, de toegang geeft tot GPS en de telefoon opladen met behulp van energie opgewekt door het fietsen.

De Gi Flybike, die is gemaakt door ondernemers Lucas Toledo en Eric Sevilla en industrieel ontwerper Agustín Agustinoy, is ontworpen met de stad fietser in het achterhoofd.
gi-flybike-02Het trio creëerde de fiets na de ervaring van de nationale vervoers stakingen in hun thuisland Argentinië.
Ze besloten om de traditionele fiets anders te ontwerpen op zoek naar alternatieve manieren om de stad snel rond te kunnen gaan.

Het frame van de Gi Flybike is gemaakt van recyclebaar aluminium, en een batterij-aangedreven elektrische motor helpt fietsers met drie instelbare niveaus.

Het trio vroeg € 67,185 voor de ondersteuning via Kickstarter, en kreeg € 382,491 in totaal in 2015.
Ze zijn van plan om de fietsen via detailhandel voor € 1782,65 te verkopen in de pre-sale, en € 2051,39 daarna.