Binnenbeenlengte.

binnenbeenlengte

Het berekenen van de framemaat van je fiets op basis van je binnenbeenlengte is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je comfortabel en efficiënt op je fiets kunt rijden. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het berekenen van je framemaat met behulp van je binnenbeenlengte:

Stap 1: Ga met je rug tegen een muur staan en zet je voeten ongeveer 20 centimeter uit elkaar.

Stap 2: Meet de afstand van de grond tot je kruishoogte (het punt tussen je benen). Dit is je binnenbeenlengte.

Stap 3: Vermenigvuldig je binnenbeenlengte in centimeters met 0,68. Dit zal uw framemaat geven.


Voorbeeldberekening:

Stel dat je binnenbeenlengte 90 centimeter is. Vermenigvuldig dit met 0,68:
Dus de som voor de framemaat is 90 x 0,68 = 61,2 . In dit geval zou de juiste framehoogte dus 61 centimeter zijn.

Als het resultaat tussen twee beschikbare framematen in valt, is het meestal raadzaam om voor de lagere framemaat te kiezen. Een te hoge framemaat kan namelijk nek- en schouderklachten veroorzaken. Een iets lagere framemaat kan gecompenseerd worden door het zadel en het stuur iets hoger af te stellen.

Opmerking:
Als je fiets een verende zadelpen heeft, moet je nog 5 centimeter van de berekende framehoogte aftrekken. Dus in het bovenstaande voorbeeld zou de framehoogte met een verende zadelpen 56 centimeter zijn.

Je kunt ook de framemaat van je huidige fiets meten door de afstand te meten van het midden van de trapas tot de bovenkant van het frame, waar de zadelbuis uit het frame komt. Als je twijfelt over de framemaat of andere vragen hebt, is het raadzaam om advies in te winnen bij fietsspecialisten in een winkel. Ze kunnen je helpen bij het vinden van de juiste maat en je zelfs een proefrit laten maken op geschikte fietsen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *