‘Fiets van de toekomst’ wint prestigieuze designprijs

Gazelle heeft met het concept N°1een gouden iF Design Award gewonnen. Dit is al jaren een belangrijke onderscheiding op designgebied.

“Wij zijn ongelooflijk trots op deze prijs. De iF Design Award is één van de meest prestigieuze prijzen die we in de wacht kunnen slepen. De gouden beloning van de internationale designbranche is voor ons de bevestiging dat we met de vernieuwende en vooruitstrevende filosofie achter de N°1 de toekomst van de fiets in handen hebben”, zegt CEO Huub Lamers van Koninklijke Gazelle.

Connected e-bike
De N°1 is de connected e-bike van Gazelle die zich onderscheidt van wat er al op de markt is. Ze combineert functionaliteit met Italiaans design van Giugiaro. Veel componenten, zoals het frame, de wielen en het zadel, zijn van carbon. De fiets is gekoppeld aan de smartphone en biedt een groot aantal functies, zoals routeplanning en navigatie. Met het lage zwaartepunt is de N°1 veilig.

Duizenden inzendingen
De iF Design Award is internationaal een prestigieuze designprijs. Voor dit jaar waren er ruim 5.500 inzendingen uit 59 verschillende landen. De 58 juryleden namen drie dagen de tijd om deze te beoordelen en bekroonden uiteindelijk 75 inzendingen met een gouden award. Op vrijdag 10 maart krijgt Gazelle de gouden iF Award uitgereikt in het Zuid-Duitse München.

Voor meer informatie klik hier.